Νίκος Φίλης : “Αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ ή αύξηση 10% των μισθών στην εκπαίδευση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;”

 Νίκος Φίλης : “Αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ ή αύξηση 10% των μισθών στην εκπαίδευση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;”

«Αόριστες υποσχέσεις από τη ΝΔ ή άμεση αύξηση 10% των μισθών στο δημόσιο και στην εκπαίδευση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;». Αυτό τονίζει με σημερινή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση. 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη

«- Με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πριονισμένα από τα μνημόνια και καθηλωμένα επί 12 χρόνια εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών

– Με τους πρωτοδιοριζόμενους δασκάλους και καθηγητές να λαμβάνουν 750 ευρώ και να βρίσκονται αντιμέτωποι όταν διορίζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με ενοίκια 400 και 500 ευρώ

– Με τον ΟΟΣΑ να υπολογίζει σε 7,4,% τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα

– Με μεγάλη αύξηση του κινδύνου φτώχειας και των ανισοτήτων την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ όπως διαπιστώνει η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αυτή την περίοδο που απαιτείται άμεση ενίσχυση  των εισοδημάτων όλων των μισθωτών, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ασχημονούν και υπόσχονται αορίστως αυξήσεις, παίζοντας με τις αγωνίες των ανθρώπων που υποφέρουν.

Σε αυτό το πλαίσιο πήρε από τον κ. Μητσοτάκη τη σκυτάλη της πιο χυδαίας ψηφοθηρίας η υπουργός Παιδείας.

Που αντί να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει άμεσα αύξηση 10% στους μισθούς του δημοσίου και των εκπαιδευτικών, τάζει, εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς  αυξήσεις από την 1/1/2024.

(Άραγε για όλους ή μόνο για όσους αξιολογηθούν με άριστα;)

Φαίνεται ότι η κυρία Κεραμέως περνάει τους νοήμονες εκπαιδευτικούς ως αμνήμονες Λωτοφάγους.

Αδιαφορεί και κάνει πως δεν ξέρει πως  όλα αυτά τα  χρόνια και ειδικά από τα τέλη του  2021 μέχρι σήμερα  οι εκπαιδευτικοί  βλέπουν τους μισθούς τους να κατρακυλούν, τις τιμές να καλπάζουν και τις οικογένειές τους και τους ίδιους να στενάζουν, ανυπεράσπιστοι από τις αυξήσεις, την αισχροκέρδεια, την ενεργειακή φτώχεια.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που όταν δεν τους  συκοφαντεί τους περιπαίζει.

Μόνο η ψήφος τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ισχυρή εντολή στη νέα προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την Παιδεία και στην αρχή της θητείας της  να δώσει αύξηση 10% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και στους εκπαιδευτικούς. Και, ταυτόχρονα, να υλοποιήσει την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, έτσι ώστε οι αυξήσεις στους μισθούς να αντισταθμίζουν τις απώλειες λόγω του πληθωρισμού».