ΗΠΑ: Συνελήφθη κατά συρροή δολοφόνος που ομολόγησε τα εγκλήματά του – “Εμένα ψάχνετε”

 ΗΠΑ: Συνελήφθη κατά συρροή δολοφόνος που ομολόγησε τα εγκλήματά του – “Εμένα ψάχνετε”

Συνελήφθη ένας καταδικασμένος βιαστής και δολοφόνος παιδιών, ο οποίος συνδέεται με πολλαπλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις από την αστυνομία του Τέξας, όταν ο ίδιος ομολόγησε τα εγκλήματα του. Πρόκειται για τον Ραούλ Μέζα, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών, όταν η αστυνομία του Pflugerville διεξήγαγε έρευνα για τον θάνατο με μαχαίρι του 80χρονου συγκάτοικου του Τζέσε Φράγκα στις 20 Μαΐου. Ο Μέζα εθεάθη να οδηγεί το γκρι αυτοκίνητο του 80χρονου.

Ομολόγησε δύο φόνους

Η αστυνομία έλαβε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, όταν ο ίδιος ο 62χρονος κάλεσε στο τμήμα ανθρωποκτονιών του αστυνομικού τμήματος του Όστιν λέγοντας «Το όνομά μου είναι Ραούλ Μέζα και με ψάχνετε».

Ο Μέζα φέρεται να ομολόγησε τους φόνους τόσο του Φράγκα όσο και μίας γυναίκας το 2019. «Βγήκα από τη φυλακή το 2016, και δολοφόνησα μία γυναίκα τρία χρόνια μετά», είπε ο Μέζα.

Η αστυνομία του Pflugerville ανακάλυψε τον Φράγκα μέσα σε μία ντουλάπα με μία ζώνη στο λαιμό του μαζί με μαχαίρια και αίμα γύρω του, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 20 Μαΐου. Ο ιατροδικαστής της κομητείας Τράβις είπε ότι ο Φράγκα πέθανε από τραύμα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KVUE.

Ο Φράγκα γνώρισε τον Μέζα κατά τη δεκαετία του 1990, όταν ο δεύτερος αποφυλακίστηκε υπό όρους και ο Φράγκα, ο οποίος ήταν αστυνομικός ήθελε να βοηθήσει τον Μέζα να επανενταχθεί.

Ο Μέζα αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία, για παράνομη χρήση οχήματος καθώς και δύο αδιευκρίνιστα κακουργήματα 1ου βαθμού. Η αστυνομία ανέφερε ότι κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν πάνω στον Μέζα σακούλες, κολλητική ταινία και σφαίρες πυρομαχικών.

«Ο χειρότερος των χειρότερων»

Ο Μέζα φέρεται να έχει κάνει 13 φόνους, ενώ ξεκίνησε την εγκληματική του δράση από όταν ήταν ακόμα έφηβος. Πρώτη φορά που συνελήφθη ήταν το 1975, στο Όστιν για ληστεία σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος. Τότε καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο εξέτισε τα 5. Η αστυνομία τον περιγράφει ως ο «χειρότερος των χειρότερων», ενώ έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές.

Τον Ιανουάριο του 1982 και ενώ ακόμα ήταν ελεύθερος υπό όρους για την ληστεία που είχε διαπράξει, κατηγορήθηκε για τον βιασμό και την δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού, της Κέντρα Πέιτζ, το σώμα της οποίας πέταξε μέσα στα σκουπίδια ενός δημοτικού σχολείου.

Για τις κατηγορίες που τον βάραιναν καταδικάστηκε σε 46 χρόνια φυλάκιση, αλλά μετά από μόλις 11 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος, λόγω «καλής συμπεριφοράς», ενώ επέστρεψε στη φυλακή το 1994, για παραβίαση της αποφυλάκισης του.

Ανυπομονούσε να σκοτώσει

Ο Μέζα που μπαινόβγαινε στις φυλακές μέχρι και το 2016, όπως αναφέρει η Daily Mail, λίγα χρόνια μετά θα σκότωνε ακόμα μία γυναίκα, την 66χρονη Γκλόρια Λόφτον, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η δολοφονία της δεν έχει εξιχνιαστεί επίσημα, καθώς ο θάνατός της κρίθηκε από την αστυνομία του Όστιν ως «απροσδιόριστος», ενώ παρόλο που το 2020 ένα προφίλ DNA ταίριαζε στον Μέζα, ωστόσο δεν αναζητήθηκε ποτέ για την υπόθεση, μέχρι τον φετινό Μάιο οπότε και δολοφόνησε τον συγκάτοικο του, στο σπίτι του οποίου έμενε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Μέζα φέρεται να είπε πως ήταν έτοιμος να σκοτώσει ξανά και μάλιστα πως ανυπομονούσε να το κάνει.

Σχετικά Άρθρα