Τσαπανίδου: Ο κόσμος μας έστειλε το μήνυμα, καταλάβαμε τα λάθη μας – Σωστά δομημένο το πρόγραμμα μας

 Τσαπανίδου: Ο κόσμος μας έστειλε το μήνυμα, καταλάβαμε τα λάθη μας – Σωστά δομημένο το πρόγραμμα μας

Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για τα λάθη που έκανε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέστη βαρύτατη ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δηλώνει ότι το κόμμα που εκπροσωπεί είναι έτοιμο για την κάλπη της 25ης Ιουνίου, έχοντας αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι.

«Στόχος να πείσουμε τον κόσμο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο στόχος είναι αυτός που βάζει ένα κόμμα που την τελευταία 4ετια ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και την προηγουμένη 4ετια ήταν κυβέρνηση. Ως κόμμα εξουσίας, ο πήχης μπαίνει ψηλά. Πηγαίνουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις σε κενές κάλπες, διαφορετικό πεδίο με στόχο να πείσουμε τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα»

«Ο κόσμος ούρλιαξε το μήνυμα»

Σχετικά με την ήττα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε:

«Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση».

Στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά την επιλογή της απλής αναλογική, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.

«Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα έχει καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη συντριπτική του ήττα και πλέον με νέα στρατηγική προχωρά για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Τα καταλάβαμε όλα τα λάθη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αλλάξουμε. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε, αυτό κάνουμε, έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας δυναμικά, κάνοντας αλλαγές. Είμαστε κοντά στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, και έχουμε και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας και είχαμε ήττα. Είναι δικό μας λάθος.

»Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ζητούμε από τους πολίτες και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας».

«Σωστά δομημένο το πρόγραμμά μας»

«Το πρόγραμμα που υποστηρίζουμε είναι πολύ σωστά δομημένο και φέρει ανάσα στην καθημερινότητα του κόσμου. Είναι κοστολογημένο από τους ανθρώπους που το στήσανε που είναι ομάδα ειδικών», είπε η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι της προκάλεσε έκπληξη ότι «ένα προοδευτικό κόμμα ανοίγει σαμπάνιες και πανηγυρίζει όταν η ΝΔ φτάνει σε υψηλά ποσοστά», μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα τα ποσοστά του.

Σχετικά Άρθρα