Τσαπανίδου για Σκέρτσο: Αποκάλυψε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει ούτε μια πρόσληψη στο Δημόσιο

 Τσαπανίδου για Σκέρτσο: Αποκάλυψε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει ούτε μια πρόσληψη στο Δημόσιο

Ηχηρή απάντηση στον Άκη Σκέρτσο έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «όχι μόνο επιβεβαίωσε τη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η ΝΔ λέει ψέματα ότι θα κάνει 50.000 νέες καθαρές προσλήψεις στο δημόσιο την ερχόμενη τετραετία, αλλά επιπλέον αποκάλυψε ότι δε σκοπεύει να κάνει ούτε μια». Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μόνο όσοι θα αποχωρούν θα αντικαθίστανται. Κι αυτό σίγουρα δε συνιστά νέες προσλήψεις».

Παράλληλα, όπως τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου δεν θα κάνουν «ούτε καν τις 12.900 νέες καθαρές προσλήψεις που φαινόταν ότι θα κάνει στον πίνακα 12, σελίδα 52, του τελευταίου  Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής  Στρατηγικής που πέρασε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2021.

Δηλαδή οι ελλείψεις που οι πολίτες συναντούν στην υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, θα συνεχιστούν και την επόμενη τετραετία. Η προγραμματική απάτη της ΝΔ αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα.».

Τι είχε υποστηρίξει ο Άκης Σκέρτσος

Ο Άκης Σκέρτσος είχε αναφέρει σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο κατά την επόμενη τετραετία ότι:

«1) το μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας 2023-2026 δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων διότι ακολουθεί τον δημοσιονομικά ουδέτερο κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση

2) σε αυτό το πλαίσιο, οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης -και ως εκ τούτου οι προσλήψεις- που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια έχουν ως εξής:

  • 2023: 18.178 αποχωρήσεις
  • 2024: 10.484 αποχωρήσεις
  • 2025: 10.868 αποχωρήσεις
  • 2026: 10.295 αποχωρήσεις

Γενικό σύνολο: 49.825».

Άρα,ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι δεν θα γίνει καμία παραπάνω πρόσληψη.

Ολόκληρη η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

Ο κ. Σκέρτσος με την απάντησή του σήμερα όχι μόνο επιβεβαίωσε τη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η ΝΔ λέει ψέματα ότι θα κάνει 50.000 νέες καθαρές προσλήψεις στο δημόσιο την ερχόμενη τετραετία, αλλά επιπλέον αποκάλυψε ότι δε σκοπεύει να κάνει ούτε μια.

Μόνο όσοι θα αποχωρούν θα αντικαθίστανται.

Κι αυτό σίγουρα δε συνιστά νέες προσλήψεις.

Ούτε καν τις 12.900 νέες καθαρές προσλήψεις που φαινόταν ότι θα κάνει στον πίνακα 12, σελίδα 52, του τελευταίου  Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής  Στρατηγικής που πέρασε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2021.

Δηλαδή οι ελλείψεις που οι πολίτες συναντούν στην υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, θα συνεχιστούν και την επόμενη τετραετία.

Η προγραμματική απάτη της ΝΔ αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα.

Σχετικά Άρθρα