Μάριος Παπαγεωργίου: Νέες συλλήψεις ενόψει – Πού βρίσκεται η σορός του

 Μάριος Παπαγεωργίου: Νέες συλλήψεις ενόψει – Πού βρίσκεται η σορός του

Δεν αποκλείεται να βρεθούν και άλλοι δράστες και να υπάρξουν νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου. Στο μικροσκόπιο φέρεται να βρίσκονται ακόμα τρία άτομα, εκ των οποίων ένα υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας. Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι με τις καταδίκες του 2019 των τεσσάρων προσώπων που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση δεν έχει κλείσει ο φάκελος. Και αυτό γιατί «έλειπαν» τα άτομα που θα μπορούσαν να έχουν αναλάβει να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου.

Έτσι, διατάχθηκαν περαιτέρω έρευνες που τελικά οδήγησαν – μετά από 13 χρόνια – σε νέες συλλήψεις. Οι δύο άντρες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αστυνομικές πηγές ως «σκληροί», φέρονται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση του πτώματος σε άμεση συνεννόηση με τον 78χρονο «εγκέφαλο» της δολοφονίας, ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται στη φυλακή.

  • Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορες περιοχές για τον εντοπισμό του πτώματος του άτυχου Μάριου.

Στο μικροσκόπιο μπήκε σημείο στην περιοχή του Κιθαιρώνα, όπου θεωρείται πιθανό να μεταφέρθηκε αρχικά ο 26χρονος.

Τα στοιχεία που είχαν βρεθεί σε βάρος των συλληφθέντων είχαν προκύψει από άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών αλλά και από ένα «περίεργο» ταξίδι που φέρονται να έκαναν και το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την εξαφάνιση του πτώματος.

Κατά πληροφορίες από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι το επίδικο διάστημα του Αυγούστου του 2012, οι δύο συλληφθέντες είχαν συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» του δολοφονικού σχεδίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για συνομιλίες που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε στο πλαίσια φιλικής αλλά ούτε επαγγελματικής επαφής.

  • Μάλιστα, η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου είχε προσλάβει στο παρελθόν έναν ερευνητή, ο οποίος φέρεται να είχε αποκωδικοποιήσει των ρόλο των ατόμων που ανέλαβαν να εξαφανίσουν το πτώμα.

Στο πόρισμά του αναφερόταν ότι στις 28 Αυγούστου 2012, στις 11 πμ, τρεις άντρες φεύγουν με το κόκκινο φορτηγάκι του… και μερικές σακούλες με κάρβουνο για να πάνε να πάρουν το πτώμα του θύματος που είναι κλειδωμένο σε τοποθεσία κοντά στα Βίλια. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, λίγες ώρες μετά, τα άτομα αυτά επικοινωνούν με τον 78χρονο «εγκέφαλο», ο οποίος φέρεται να τους ρωτάει εάν έχουν κάνει τη «δουλειά». Εκείνοι του απαντούν ότι τελείωσαν.

– Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»

– Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε. […] Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα.

  • Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου εξαφανίστηκαν στις 9 Αυγούστου 2012. Ο 26χρονος είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

  • Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Η μητέρα του Μάριου αρχικά δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο αυτοκίνητο του άτυχου 26χρονου μια μεγάλη κηλίδα αίματος, ενώ από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον ίδιο. Το πτώμα του, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Η εξαφάνιση του 26χρονου δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 17 Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνον εάν τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υπέκυψε, όμως, στον εκβιασμό και έδωσε 350.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η Αστυνομία επενέβη και συνέλαβε τους απαγωγείς. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου αποκάλυψαν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον 26χρονο ήταν ένας 72χρονος τότε φίλος της οικογένειας, ο ίδιος που μέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει τη μητέρα να ενημερώσει την Αστυνομία.

Τελικά, ο επί χρόνια οικογενειακός φίλος συνελήφθη, όπως και η σύζυγός του και άλλα έξι άτομα (εκ των οποίων δύο αθωώθηκαν).

Σχετικά Άρθρα