Μάριος Παπαγεωργίου: Νέες συλλήψεις για την δολοφονία του

 Μάριος Παπαγεωργίου: Νέες συλλήψεις για την δολοφονία του

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή οι πρώτοι δύο κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας για την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου ενώπιον του Ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία σε βάρος του άτυχου Μάριου.

Πρόκειται για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση για τους οποίους είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές σε βάρος τους τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο».

Είναι εκείνοι με το υποτιθέμενο ταξίδι που έκαναν, για να πουλήσουν κάρβουνα και στην πραγματικότητα τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η τελική εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου, για την οποία μέχρι σήμερα η μητέρα του και η Δικαιοσύνη ζητούν απαντήσεις.

Αυτές οι δύο πρώτες συλλήψεις άνοιξαν την πόρτα στην τελική πορεία της υπόθεσης για την πλήρη εξιχνίαση. Αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

«Εδώ και αρκετά χρόνια είχε προκύψει ότι συμμετείχαν 4-5 άτομα στη δολοφονία. Ο ένας είναι υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο άλλος δούλευε σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων και συνεργείο αυτοκινήτων, όπου πήγαινε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της δολοφονίας αλλά και ο Μάριος Παπαγεωργίου. Επίσης, είναι και κάποιος άλλος με εταιρεία κινητών κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Υπήρχαν ενδείξεις ότι όλοι αυτοί, που είναι φίλοι, εμπλέκονται στην υπόθεση», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο εξ αυτώνΟ ένας είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ο άλλος πρώην εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα νότια προάστια», αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.

Και πρόσθεσε ότι η εμπλοκή τους άρχισε να προσδιορίζεται περισσότερο τόσο με τη δημοσιογραφική έρευνα, όσο και με μια μελέτη που είχε κάνει ένας Καναδός ντετέκτιβ το 2018. Τον Δεκέμβριο του 2021 η ομάδα των ατόμων αυτών είχε δώσει κάποιες έγγραφες εξηγήσεις, είχε ασκηθεί δίωξη τον Οκτώβριο του 2022 και πέρυσι ενεπλάκη ξανά το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που εστίασε στα δύο αυτά πρόσωπα επειδή έκαναν ύποπτες κινήσεις.

Πάντως, δεν φαίνεται οι συλληφθέντες να είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν που βρίσκεται η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 και ο Μάριος μαζί με τη μητέρα του βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας της λύτρα – ποσό 620.000 ευρώ- για να απελευθερώσει τον μονάκριβο γιο της.

Η κ.Βαρβάρα τότε ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό τους φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής του Μάριου.

Μετά από λίγες μέρες η γυναίκα πήγε στην αστυνομία, η οποία κατέληξε μετά από έρευνες ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως ήθελαν να τη βοηθήσουν. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε είχαν δολοφονήσει τον Μάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδεχθεί.

Οι ίδιοι και κυρίως ο εγκέφαλος της απαγωγής υποστηρίζει ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και κάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, επιμένοντας πως είχε πολλά προβλήματα με καταχρήσεις. Επιπλέον κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα πού βρίσκεται η σορός του.

Για τη δολοφονία του Μάριου καταδικάσθηκαν, τον Ιούλιο του 2019, ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος, ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας, ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.

Σχετικά Άρθρα