Διαρροές για μυστική συμφωνία Κασιδιάρη – Νικολόπουλου και κοινή κάθοδο στις εκλογές- Διαψεύδει ο πρώην υπουργός

 Διαρροές για μυστική συμφωνία Κασιδιάρη – Νικολόπουλου και κοινή κάθοδο στις εκλογές- Διαψεύδει ο πρώην υπουργός

Ανάμεσα στα 50 κόμματα που έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 βρίσκεται και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος». Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Έχει προστεθεί, δηλαδή, η ονομασία ΕΛΛΗΝΕΣ, η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη. Έχει προστεθεί μάλιστα στο έμβλημα και η ελληνική σημαία.

Σε συνομιλία που είχε το iEidiseis με τον κ. Νικολόπουλο, μετά τις πληροφορίες περί κοινής καθόδου στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ίδιος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά στο iEIdiseis.

Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν μετά την προσθήκη της λέξης Έλληνες και του εμβλήματος της ελληνικής σημαίας στο κόμμα του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος κατέθεσε χθες την υποψηφιότητα του για συμμετοχή στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ονομάζεται «Εθνικό κόμμα Έλληνες».

Σε ερώτησή μας για την προσθήκη της τελευταίας στιγμής (σ.σ η προσθήκη έγινε χθες), ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η ονομασία παραπέμπει σε άλλα πολιτικά κόμματα που χρησιμοποιούν την εθνικότητα όπως οι «Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες».

Σύμφωνα με το iefimerida, η αλλαγή έγινε μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Νικολόπουλου-Κασιδιάρη για να προστεθεί η ονομασία «Ελληνες», όνομα που είχε επιλέξει ο χρυσαυγίτης για το δικό του κόμμα.

Με τον Νίκο Νικολόπουλο και το κόμμα του επιχειρεί τελικά να «κατέβει» ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης στις εκλογές 2023

Ονομα και έμβλημα άλλαξαν μόλις χθες Τετάρτη 26 Απριλίου, ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία από το επίσημο site του κόμματος Νικολόπουλου έως και την περασμένη Τρίτη το κόμμα είχε άλλο όνομα και άλλο έμβλημα.

Στις 26 Απριλίου προστέθηκε η λέξη «Έλληνες» και η ελληνική σημαία
Στις 25 Απριλίου το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό» και είχε έμβλημα μόνο τη δάδα

Όπως αναφέρεται και το site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου μορφώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ Κυριάκος Τόμπρας.

Μετά το μπλόκο από τη Βουλή για συμμετοχή στις εκλογές ο Ηλίας Κασιδιάρης, προσέγγισε τον πρώην αντιεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο με το κόμμα ΕΑΝ, ωστόσο όπως προέκυψε στην πορεία οι δύο τους διαφώνησαν και ο πρώην αρεοπαγίτης θα κατέβει μόνος τους στην εκλογική αναμέτρηση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το κόμμα Ελληνες, τοποθετώντας μάλιστα επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηλιάδη, απόστρατο ταξίαρχο και πρώην καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ο Κασιδιάρης όμως γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως από τον Αρειο Πάγο, προχώρησε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Νίκο Νικολόπουλου και τελικά θα κατέβουν μαζί, χωρίς τον πρώην χρυαυγίτη στα ψηφοδέλτια, αλλά με υποψηφίους δικούς του ανθρώπους.

Τα πρόσωπα στο κόμμα Νικολόπουλου-Κασιδιάρη και η συμφωνία για τους υποψηφίους
Στο εν λόγω κομματικό σχήμα Νικολόπουλου-Κασιδιάρη αντιπρόεδρος και επικεφαλής εκλογικού αγώνα, είναι ο πρώην βουλευτής Κώστας Κατσίκης και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Τόμπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα ονόματα των υποψηφίων, μετά από το μπλόκο που θα βάλει ο Άρειος Πάγος στο κόμμα «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο. Στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι του Κασιδιάρη, οι οποίοι είναι πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του Νικολόπουλου.

  • Για να το καταφέρει αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης στην αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συμμετοχή του κόμματος «Ελληνες» στις εκλογές, οι υποψήφιοί του δεν θα ξεπερνούν τους 50 και έτσι το κόμμα του θα έμενε εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η συμφωνία των δύο προβλέπει 70% των ψηφοδελτίων να είναι άνθρωποι του Ηλία Κασιδιάρη και 30% του Νίκου Νικολόπουλου.

Σύμφωνα με το iefimerida η κυβέρνηση αναμένεται να αντιδράσει και απέναντι σε αυτό το μόρφωμα, το οποίο γίνεται «όχημα» για τους υποψηφίους του Ηλία Κασιδιάρη και με τις ευλογίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη. Αύριο Παρασκευή, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ζητώντας και την απαγόρευση του νέου μορφώματος που φιλοξενεί υποψηφίους-στελέχη του Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατσίκης είχε θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής δυο φορές με τη Νέα Δημοκρατία και δεν εξελέγη. Στις εκλογές του 2012 έθεσε δυο φορές υποψηφιότητα και με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όπου βγήκε πρώτος στη λίστα του κόμματος, όμως το κόμμα δεν πέρασε το όριο του 3% πανελλαδικά. Τον Δεκέμβριο του 2014 εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής. Το 2019, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Ένωση Κεντρώων και την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

  • Στο παρελθόν έχει επικριθεί έντονα για σειρά σχολίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως ρατσιστικά και ομοφοβικά. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για ακροδεξιές αντιλήψεις και φασιστικά υπονοούμενα από πολιτικούς αντιπάλους του, που διαφωνούν με τη ρητορική που έχει επιλέξει ο βουλευτής Αττικής.

Το 2015 ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εναντιώθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία. Αντίστοιχα, το 2018 για να υποστηρίξει τη γνώμη του κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με τη παιδοφιλία και την αιμομιξία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βιώνει τη «δικτατορία του διαφορετικού».

Ο Κυριάκος Τόμπρας ήταν συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, οικονομικός σύμβουλος και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού των ΑΝΕΛ έως τον Απρίλιο του 2013 όταν και καθαιρέθηκε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά από επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την πολιτεύτρια του κόμματος Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου. Παράλληλα, ακυρώθηκε και η υποψηφιότητα του κ. Τόμπρα για το Εθνικό Συμβούλιο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013 ο Κυριάκος Τόμπρας ίδρυσε το κίνημα Υπέρβαση.

Το όνομα του Κυριάκου Τόμπρα εμφανίστηκε και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με τον ίδιο να εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της Λιβανέζικης εταιρίας CCC.

Πηγή:

Σχετικά Άρθρα