Κασιδιάρης: Ο νεοναζί εγκληματίας ανακοίνωσε επίσημα ότι κατεβαίνει στις εκλογές – Ο Χατζηλιάδης πρόεδρος

 Κασιδιάρης: Ο νεοναζί εγκληματίας ανακοίνωσε επίσημα ότι κατεβαίνει στις εκλογές – Ο Χατζηλιάδης πρόεδρος

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, κατεβαίνει κανονικά στις επικείμενες εκλογές, με το κόμμα του Έλληνες -και όχι με το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Όπως γνωστοποίησε η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε και επίσημα «την πραγματική του πρόθεση να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου».

Ο φυλακισμένος και πρώην ηγετικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθηνών με το κόμμα Έλληνες, που έχει ο ίδιος ιδρύσει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμμετάσχει στις Εκλογές της 21ης Μαΐου με Πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων – Ταξίαρχο ε.α. κ. Δημήτριο Χατζηλιάδη.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά πραξικοπήματα εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, το Πανελλήνιο Συμβούλιο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Καθηγητής της ΣΣΕ, Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Δήλωση του νέου Προέδρου του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτριος Χατζηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Ταξίαρχος εν αποστρατεία. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την Πατρίδα από πολλές θέσεις και δεκάδες μονάδες σε ολόκληρη την χώρα. Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έβγαλε δεκάδες σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει έντονο συγγραφικό έργο με μελέτες, διατριβές και δημοσιευμένα άρθρα. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλές ενώσεις και συλλόγους και έχει λάβει Έπαινο το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 Αιμοδοσίες, δείγμα της έντονης προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο».

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία εντός της οποίας κάθε πολιτικό κόμμα γνωστοποιεί στον Αρειο Πάγο το όνομα και το έμβλημα που θα χρησιμοποιεί στις εκλογές και στα ψηφοδέλτια. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η χρήση εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων, στέμματος ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος τους 21ης Απριλίου 1967.

Όσα το πράξουν προκρίνονται στην επόμενη φάση ενώ εκείνα που δεν θα τα καταφέρουν χάνουν το εκλογικό δρομολόγιο της 21ης Μαΐου 2023.

  • Έτσι αναμένεται να καταθέσουν φάκελο και τα δύο πολιτικά μορφώματα που χρησιμοποιεί ο Κασιδιάρης για να πετύχει την εκλογική του κάθοδο. Να υποβάλλει δηλαδή τα απαραίτητα στοιχεία το κόμμα «Ελληνες» που αποτελεί τον επίσημο φορέα του πρωτόδικα καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας αλλά και το κόμμα «ΕΑΝ» του αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου που αποτελεί το εναλλακτικό όχημα του Ηλ. Κασιδιάρη.

Η τελική κρίση άλλωστε θα γίνει στις 2 Μαΐου όταν η Ολομέλεια του Α τμήματος του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει την απόφασή της για το αν οι συνδυασμοί πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης που επιχειρεί να θέσει θεσμικό ανάχωμα για την είσοδο στην Βουλή εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται με το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Την εκτίμηση ότι θα υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές και τα δύο μορφώματα εξέφρασε και ο γνωστός συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος μιλώντας στην ΕΡΤ. Παράλληλα, δεν απέκλεισε να αποκλειστούν από τον Αρειο Πάγο και τα δύο αυτά μορφώματα «αν αποδειχθεί ότι πίσω από τον κ. Κανελλόπουλο βρίσκονται ο Κασιδιάρης και η παρέα του» αν και παραδέχθηκε ότι θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί.

  • Υπενθυμίζεται πως το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου ενώ στις 23 Απριλίου ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Εως τις 30 Απριλίου, δηλαδή εντός επτά ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κάθε κόμμα καταρτίζει και υποβάλλει τους συνδυασμούς του και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας στον Aρειο Πάγο. Η Ολομέλεια του Α’ Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου μέσα σε τρεις ημέρες εξετάζει και ανακηρύσσει σε δημόσια συνεδρίαση τους εκλογικούς συνδυασμούς που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Η συγκεκριμένη διαδικασία που λήγει στις 2 Μαίου θα καθορίσει εάν τελικά θα επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη, της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλης εγκληματικής οργάνωσης που εμφανίζεται με μανδύα πολιτικού κόμματος.

  • Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής που δυσκολεύει εξαιρετικά την επίτευξη μονοκομματικής αυτοδύναμης κυβέρνησης ή τον σχηματισμό συγκυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

Συγκεκριμένα, εάν το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων κινηθεί από 7% έως 11%, τότε για να συγκεντρωθούν 151 βουλευτές απαιτούνται ποσοστά από 44,9% έως 46,9%. Με δεδομένο ότι κανένα κόμμα δεν θα προσεγγίσει αυτά τα ποσοστά, την επομένη των εθνικών εκλογών θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος παίρνει την πρώτη διερευνητική εντολή και έχει στη διάθεσή του έως τρεις ημέρες για να διαπιστώσει εάν μπορεί να εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη της Βουλής και να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Αν η προσπάθεια αποβεί άκαρπη, η εντολή περνά στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, ενώ αν αποτύχει και αυτός, η εντολή πηγαίνει στον αρχηγό του τρίτου κόμματος. Συνολικά, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως εννέα ημέρες. Τη δέκατη μέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Εάν η Πρόεδρος επιβεβαιώσει την αδυναμία πολιτικής συνεννόησης, τότε δίνει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκινά στις 22 Μαίου και μπορεί να φτάσει εως και την 31η Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα