Politico για ελληνικές εκλογές: Τέμπη, ακρίβεια και υποκλοπές καθιστούν αβέβαιη την νίκη της ΝΔ

 Politico για ελληνικές εκλογές: Τέμπη, ακρίβεια και υποκλοπές καθιστούν αβέβαιη την νίκη της ΝΔ

Σε δημοσίευα του το Politico αναφέρεται στην προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις 21 Μαΐου.

Το Politico – πέρα από την αναφορά στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Δημοκρατίας – τονίζει πως η κυβερνώσα παράταξη της Ν.Δ. βαρύνεται με σειρά σκανδάλων και κρίσιμων ζητημάτων. 

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει το διεθνές μέσο ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να διαχειριστεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ιδίως στα τρόφιμα και στα είδη βασικής ανάγκης κινείται σταθερά σε διψήφιο ποσοστό.

Επίσης, η Ν.Δ. εμπλέκεται – όπως υπενθυμίζει το Politico – και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και επέφερε σημαντικό πλήγμα σε θεσμούς του ελληνικού κράτους.

Έτσι, καταλήγει το Politico, υπό το βάρος όλων των προαναφερθέντων ζητημάτων, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται.

Σχετικά Άρθρα