Κανελλόπουλος: “Ούτε ο Κασιδιάρης, ούτε το κόμμα “Έλληνες” υποψήφιοι με το “ΕΑΝ” στις εκλογές”

 Κανελλόπουλος: “Ούτε ο Κασιδιάρης, ούτε το κόμμα “Έλληνες” υποψήφιοι με το “ΕΑΝ” στις εκλογές”

Ο αντιεισαγγελέας ε.τ. του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, δήλωσε την Κυριακή (23/04) ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για τις 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο OPEN, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είπε: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ζητήσαμε ούτε μας ζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα Εμφιετζόγλου». Ακόμα, ο ίδιος τόνισε πως συζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με ανάληψη της προεδρίας από μεριάς του αντιεισαγγελέα ε.τ.. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή «υπήρξε σχέδιο συνωμοτικό», στο οποίο συμμετείχαν «πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη, περιμέναμε πώς θα εξελιχθεί το σχέδιο αυτό». 

Μάλιστα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος υποστήριξε πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί να συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή γιατί «πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε το 2020 και πρέπει να κρίνεται για τα χρόνια που υφίσταται». Παράλληλα, είπε ότι «σήμερα σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν κομμουνιστές». 

Επισημαίνεται ότι ο – άλλοτε – δικαστικός είχε αναλάβει πρόεδρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», προτού ζητήσει την επανενεργοποίηση του κόμματός του «ΕΑΝ», μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού από τις εκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου. 

«Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για τον Κασιδιάρη» 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος σχολίασε πως υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος. 

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε το κόμμα «Έλληνες» θα συμμετάσχει, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ως «φάρσα». Τέλος, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε ότι αποκλείεται να συμμετέχουν υποψήφιοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο «ΕΑΝ».

Σχετικά Άρθρα