Σπηλιωτόπουλος: Θα ήταν προσβολή να γίνουν εκλογές στο μνημόσυνο των θυμάτων από τα Τέμπη

 Σπηλιωτόπουλος: Θα ήταν προσβολή να γίνουν εκλογές στο μνημόσυνο των θυμάτων από τα Τέμπη

Την εκτίμηση ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δείξει έναν ένοχο για να εκτονώσει την κατάσταση αλλά βιάστηκε να βγάλει πόρισμα», εξέφρασε, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο  ο επικοινωνιολόγος και πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εγκλωβίστηκε σε ένα παιχνίδι που θα τον σύρει εκλογικά», ενώ σχολιάζοντας τον έως χθες διαφαινόμενο πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου για εκλογές στις 9 Απριλίου, είπε: «θα ήταν τραγικό και προσβολή να κάνουμε εκλογές την ημέρα του μνημοσύνου αυτών των ανθρώπων. Στις 9 Απριλίου θα γίνει το μνημόσυνο των θυμάτων και θα ήταν προσβολή στα «40» των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας να παίζουμε μεταξύ μας εκλογικό μπραντεφέρ».

Ως προς τα αίτια του δυστυχήματος, σχολίασε ότι «δεν μπορεί να διαγράφονται μονοκονδυλιά οι ευθύνες και οι διαχρονικές ελλείψεις που οδήγησαν στο έγκλημα και να μιλάμε μόνο για ανθρώπινο λάθος». 

«Κατέρρευσε η αφήγηση ότι η χώρα έχει μπει σε άλλη εποχή», διέγνωσε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός, «αντιλαμβανόμενος την εθνική οργή, κατάλαβε ότι δημιουργείται μία κατάσταση βρασμού, μία χύτρα που ήταν έτοιμη να εκραγεί», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έψαξε μερική εκτόνωση και έδωσε ως ένοχο τον σταθμάρχη, αλλά πρέπει να δούμε το σύστημα, να δούμε γιατί ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος του να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν τα συστήματα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Σχετικά Άρθρα