Αχτσιόγλου: ”Τα αποκυήματα της φαντασίας του κ. Μητσοτάκη δεν θα κυριαρχήσουν στον προεκλογικό διάλογο”

 Αχτσιόγλου: ”Τα αποκυήματα της φαντασίας του κ. Μητσοτάκη δεν θα κυριαρχήσουν στον προεκλογικό διάλογο”

«Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ έχει καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμη και των πλέον ευάλωτων πολιτών. Επίσης, ο εξωδικαστικός μηχανισμός που θέσπισε δεν προχωράει, δεν ρυθμίζονται οι οφειλές γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι οι πιστωτές να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αν θέλουν κάθονται, αν δεν θέλουν δεν κάθονται», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην “ΕΡΤ1”.

«Υπάρχει διόγκωση του ιδιωτικού χρέους προς το Δημόσιο και προς τις τράπεζες και αύξηση των κόκκινων δανείων την τελευταία τετραετία. Ένα γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών απειλεί πρώτες κατοικίες. Σε αυτό το σημείο έχουν οδηγήσει συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές», πρόσθεσε.

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει τους πολίτες ως στρατηγικούς κακοπληρωτές με αυτόν τον πτωχευτικό νόμο και με αυτόν τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αλλά και με τον “Ηρακλή”, δηλαδή τη μεταβίβαση των δανείων στα funds με τρόπο που ευνοούνται οι γρήγοροι και εύκολοι πλειστηριασμοί και τα αφορολόγητα κέρδη για τους servicers», επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βλέπει το πρόβλημα από την πλευρά των πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει διπλή πρόνοια, με προστασία της πρώτης κατοικίας νομοθετικά κατοχυρωμένη -αυτό δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε εφόσον μας δοθεί η δυνατότητα να κυβερνήσουμε- και με δεσμευτικότητα συμμετοχής των πιστωτών στη ρύθμιση του δανείου, για να υπάρξει ανακούφιση των πολιτών».

Απαντώντας στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού περί αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να απαντάμε τα κάθε λογής αποκυήματα της φαντασίας του κ. Μητσοτάκη. Αυτές οι τοποθετήσεις του δείχνουν καταρχάς την έντονη ανησυχία του για τις εκλογές. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα στον δημόσιο διάλογο. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούν συνεχώς τέτοια εφευρήματα επικοινωνιακού τύπου, προκειμένου να μην συζητείται η ουσία. Η ουσία είναι τα κοινωνικά προβλήματα, το τι αντιμετωπίζει ο κόσμος με την ακρίβεια και τη μείωση του εισοδήματός του, τι αντιμετωπίζει με τους πλειστηριασμούς και την πρώτη κατοικία του, τι αντιμετωπίζει η δημοκρατία με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί αυτών πρέπει να γίνεται η αντιπαράθεση και η σύγκρουση των προγραμματικών θέσεων».

Δήλωσε, τέλος, ότι «βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αυτός είναι ο κεντρικός και απολύτως εφικτός πολιτικός στόχος μας. Πιστεύουμε στις συνεργασίες και έχουμε απευθύνει κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις -χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προνομιακούς συνομιλητές- στη βάση προγραμματικών θέσεων».

Σχετικά Άρθρα