Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Επιταχύνεται το μέτρο λόγω εκλογών

 Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Επιταχύνεται το μέτρο λόγω εκλογών

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από τον προσεχή Απρίλιο θέτει σε ισχύ το Υπουργείο Οικονομικών  επιταχύνοντας την εφαρμογή του μέτρου. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες εφόσον οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, θα μπορούν να το πράξουν πληρώνοντας μειωμένα τέλη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα ένα κάποιος έχει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών για το οποίο έχει καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας και θέλει να προχωρήσει σε άρση της ακινησίας για 4 μήνες, από Απρίλιο  μέχρι και Ιούλιο θα καταβάλει 205 ευρώ, ενώ εάν το κυκλοφορήσει για 7 μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα πληρώσει 358,75 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι  πριν την άρση της ακινησίας να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα τους. Η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει αυτόματα εάν υπάρχει ενεργό ασφαλιστικό συμβόλαιο μέσω web service με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σχετικά Άρθρα