Αποκάλυψη για Βασίλη Τόπαλο: Τι είναι η κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας που “είδε” ο ιατροδικαστής

 Αποκάλυψη για Βασίλη Τόπαλο: Τι είναι η κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας που “είδε” ο ιατροδικαστής

Νέα στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου στο γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών.

Η Ασφάλεια περιμένει να πάρει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα εύρημα το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με το Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει: «Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα».

Όπως λέει, μια πτώση σε νεροχύτη δεν είναι κάκωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί. Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, το αιμάτωμα φαίνεται πως είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη. 

Σχετικά Άρθρα