Βασίλης Τόπαλος: Από λίγες ώρες έως τέσσερις μέρες το θανατηφόρο αιμάτωμα στο κεφάλι του

 Βασίλης Τόπαλος: Από λίγες ώρες έως τέσσερις μέρες το θανατηφόρο αιμάτωμα στο κεφάλι του

Το αργότερο τέσσερις ημέρες πριν χειρουργηθεί, είχε δημιουργηθεί σύμφωνα με πρώτα επιστημονικά δεδομένα το αιμάτωμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού του Βασίλη Τόπαλου που αφαίρεσαν οι γιατροί του Τζανείου νοσοκομείου στις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και των γιατρών που χειρούργησαν τον άτυχο νεαρό πυγμάχο, ο 16χρονος που διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πειραιά, έφερε οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του κεφαλιού του. Πρόκειται για μια επείγουσα κατάσταση και για ένα τραύμα παρόμοιο με αυτά που προκύπτουν από σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Στην ιατροδικαστική εξέταση το τραύμα του άτυχου πυγμάχου αναφέρεται ότι προκλήθηκε από «κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας λόγω αδράνειας κι επιβράδυνσης». Δηλαδή πρόκειται για ένα σφοδρό χτύπημα που τράνταξε τον εγκέφαλο του παιδιού και μπορεί να προήλθε είτε από την πτώση του, είτε από χτυπήματα που μπορεί να δέχτηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων sparing εκείνη την ημέρα ή τα προηγούμενα 24ωρα.

Όσον αφορά τώρα το είδος του αιματώματος, αλλά και τη χρονική στιγμή που προήλθε οι ειδικοί τα χωρίζουν σε τρεις κατηγορίες. Στο οξύ υποσκλήριδιο που μπορεί να δημιουργηθεί από λίγες ώρες έως 4 ημέρες, το υποξύ υποσκληρίδιο μπορεί να έχει αναπτύξει από την 4η ημέρα έως κι ένα μήνα και το χρόνιο υποσκηρίδιο αιμάτωμα το έχει διάρκεια ζωής πάνω τριάντα ημέρες. «Το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα είναι μέχρι τέσσερις μέρες.

Ο ασθενής όμως θα πρέπει να έχει συμπτώματα όπως ζαλάδα, αστάθεια, διαταραχές ακοής και πονοκέφαλο. Δεν μπορεί αυτό να έγινε πριν τέσσερις μέρες και ξαφνικά να εμφανίστηκε μετά τον αγώνα. Μπορεί να χτυπήσω στις 10 η ώρα το πρωί να νιώσω μία αδιαθεσία, μετά να βελτιωθώ κλινικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα κι έπειτα από λίγη ώρα να αρχίσει να μεγεθύνεται η αιμορραγία», ανέφερε στο newsit.gr o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης και συνεχίζοντας προσθέτει: “Η φλεβική αιμορραγία είναι αργή, θέλει χρόνο. Μετά το πρώτο χτύπημα θα προκαλέσει μία ζαλάδα ή μία απώλεια συνείδησης με ελαφρά συμπτώματα συνήθως, ή μπορεί και καθόλου. Η αιμορραγία αρχίζει και εμφανίζει συμπτώματα, και αφού βελτιωθείς για λίγο, θα αρχίζεις να υποτροπιάζεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Βασίλης Τόπαλος λίγη ώρα πριν βρεθεί πεσμένος στην τουαλέτα του γυμναστηρίου βρίσκονταν στο ρινγκ φορώντας επιδέσμους, γάντια και κάσκα και πάλευε με το Γεωργιανό πυγμάχο στο αγώνα sparing. Εκείνη την ώρα ένιωσε αδιαθεσία και πήγε να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπο του. Βρέθηκε στο πάτωμα κι αμέσως οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε πέντε λεπτά μπήκε στο χειρουργείο και αφού αφαιρείται το αιμάτωμα διασωληνώνεται. Δημιουργείται όμως μετατραυματικό αιμάτωμα το οποίο αποτελεί και την αιτία θανάτου του 16χρονου.

Σχετικά Άρθρα