Η Νέα Υόρκη κάτω από τον πάγο – Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

 Η Νέα Υόρκη κάτω από τον πάγο – Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Το Μπάφαλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα». Η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ μίλησε για «επική» κακοκαιρία, χωρίς προηγούμενο. Οι νεκροί συνολικά ξεπερνούν τους 64 από τη χιονοθύελλα που σαρώνει εκτός από το Μπάφαλο και άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα καταστήματα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά προκειμένου οι πολίτες να λάβουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει το απόλυτο χάος στις ΗΠΑ με τις εικόνες και τα βίντεο από τη Lake Erie στη Νέα Υόρκη να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα, βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από drone δείχνουν εικόνες που σπάνια βλέπει κανείς. «Αυτά τα σπίτια μοιάζει σαν να είναι από την ταινία The Day After Tomorrow», έγραψε κάποιος κάτω από το βίντεο, συγκρίνοντάς το με την ταινία του 2004.

Το δυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την «αρκτική εισβολή» που σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας των ΗΠΑ.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. H μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, πάντως, προέβλεψε σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 122.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα στις ΗΠΑ (έναντι 1,8 εκατ. το Σάββατο), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us.

Σχετικά Άρθρα