Μακάβριες στιγμές στις ΗΠΑ: Ψάχνουν νεκρούς στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα (vid)

 Μακάβριες στιγμές στις ΗΠΑ: Ψάχνουν νεκρούς στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα (vid)

Σωστικά συνεργεία στη Νέα Υόρκη κάνουν αγώνα δρόμου για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες της περιοχής μετά τη «χιονοθύελλα του αιώνα», που έχει αφήσει πίσω της 28 νεκρούς στην πολιτεία και συνολικά 59 σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Αρχές επικεντρώνονται στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ενώ την ίδια ώρα ελέγχουν αυτοκίνητα που βρίσκονται θαμμένα στο χιόνι και ανασύρουν νεκρούς αλλά και άτομα που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες και έχουν ανάγκη φροντίδας.

Δείτε βίντεο στο TikTok που καταγράφει την αλλαγή του καιρού μέσα σε λίγες ώρες στο Σικάγο:

@chaiandpyar

in weather changes like this, always think of those who don’t have warm clothes or heated homes and give what you can #chicagoweather #muslimtiktok #alhamdulillah

♬ ARCADE x SAJNA – SYM

Άνοιξαν σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Σούπερ μάρκετ  και παντοπωλεία στη δυτική Νέα Υόρκη άρχισαν να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα, ενώ άλλα αναμένεται να ανοίξουν ξανά σήμερα Τρίτη.

«Το κράτος έχει συγκεντρώσει έτοιμα γεύματα τα οποία θα διανεμηθούν σε τράπεζες τροφίμων, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους έχουν παραλύσει κάθε προσπάθεια για παροχή βοήθειας», δήλωσε η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ τη Δευτέρα.

«Όταν η μητέρα φύση μας εγκλωβίζει και δημιουργεί έναν τοίχο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, δεν είναι ασφαλές – όχι μόνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης αλλά και για τα φορτηγά που φέρνουν τα τρόφιμα κι έτσι τα καταστήματα κλείνουν», είπε η Χόκουλ. «Αυτή είναι είναι μία παράλυση που βιώνουμε».

Το Μπάφαλο «πνίγηκε» στο χιόνι

Το Μπάφαλο παραμένει σχεδόν αποκλεισμένο, λόγω της εντυπωσιακής ποσότητας του χιονιού που το έχει καλύψει με τους διασώστες να εγκλωβίζονται σε ασθενοφόρα και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη.

Ομάδες πολιτών ζητούν βοήθεια μέσω Facebook για να απεγκλωβιστούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post.

Σχεδόν τρεις ημέρες μετά την έναρξη της χιονοθύελλας, πολλοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους στη μέση αυτοκινητόδρομων στο Μπάφαλο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Έπρεπε να σώσουμε πυροσβέστες, έπρεπε να σώσουμε αστυνομικούς, έπρεπε να σώσουμε διασώστες», δήλωσε χθες το πρωί ο Μαρκ Πολονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι, σε συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά Άρθρα