Πως δημιουργήθηκε το νερό στη Γη; Ένας μετεωρίτης δίνει την απάντηση

 Πως δημιουργήθηκε το νερό στη Γη;                     Ένας μετεωρίτης δίνει την απάντηση

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχεται το νερό στη Γη, μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση. Ερευνητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στη Σκωτία, μελέτησαν έναν μετεωρίτη που βρέθηκε σε μια πόλη, και ανακάλυψαν ότι περιείχε νερό παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στη Γη!

«Μια μικρή γεύση από το πρώιμο ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε την Πέμπτη στο CNN ένα από τους ερευνητές που συμμετείχε στη μελέτη. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances την Τετάρτη, αποκαλύπτει ότι εξωγήινα πετρώματα μπορεί να έφεραν ζωτικά χημικά συστατικά – όπως το νερό – στον πλανήτη μας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, δημιουργώντας τους ωκεανούς και όλη τη ζωή στη Γη.

Περίπου το 71% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από νερό, με τους ωκεανούς να κατέχουν περίπου το 96,5% του συνολικού νερού, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η απεικόνιση και η χημική ανάλυση του μετεωρίτη Winchcombe – όπως έχει γίνει γνωστός – αποκάλυψε ότι περιέχει περίπου 11% νερό και 2% άνθρακα, καθιστώντας τον τον πρώτο του είδους του που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ομάδα, η οποία μέτρησε την αναλογία των ισοτόπων υδρογόνου στο νερό, διαπίστωσε ότι μοιάζει πολύ με τη σύνθεση του νερού στη Γη, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Σε εκχυλίσματα από τον βράχο βρέθηκαν επίσης εξωγήινα αμινοξέα, καθιστώντας τον την ισχυρότερη απόδειξη ότι νερό και οργανικό υλικό παραδόθηκαν στον πλανήτη από αστεροειδείς, όπως αυτός από τον οποίο αποσπάστηκε ο Winchcombe.

Σχετικά Άρθρα