“ΔΕΗ ενεργώ”: Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε καιρούς ενεργειακής κρίσης – Δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία

 “ΔΕΗ ενεργώ”: Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε καιρούς ενεργειακής κρίσης – Δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία

H ΔΕΗ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές αναφορικά με:

  • την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της
  • τη διαχείριση του αποτυπώματος που αφήνει στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον
  • την αειφόρο ανάπτυξή της, προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων

Για τη ΔΕΗ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προβλέπει τη μέριμνα για την κατά το δυνατόν ικανοποίηση των προσδοκιών όλων των ενδιαφερόμενων μερών (πελατών, εργαζομένων, μετόχων, προμηθευτών, τοπικών κοινωνιών κ.λπ.), με τρόπο εξισορροπητικό, προς όφελος της κοινωνίας και της Επιχείρησης, σύμφωνα και με την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Η ΔΕΗ υλοποιεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ» για το περιβάλλον» και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Arete Fund και κυβερνητικούς φορείς, προχώρησε σε δωρεά για την αγορά, φύλαξη και συντήρηση, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 80.000 δενδρυλλίων ελιάς, μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, για την ανάκαμψη της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Την ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας που επίσης «πληγώθηκε» από την καταστροφή.

Η επιλογή των ελαιόδεντρων δεν είναι τυχαία. Η ελιά είναι το σύμβολο της χώρας μας και ανά τους αιώνες παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, σοφίας και ευμάρειας. Είναι όμως και σημαντικό μέρος του παραγωγικού πλούτου της χώρας, ζωτικής σημασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Με αυτή της την κίνηση, η ΔΕΗ φύτεψε τον σπόρο που θα ξαναφέρει πνοή στον τόπο και μαζί με αυτό, φύτεψε συμβολικά και μια ελιά στην πλατεία της Αρχαίας Ολυμπίας για να θυμίζει την υπόσχεσή της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Την υπόσχεση να επιστρέψει η ελιά στον τόπο της, την Αρχαία Ολυμπία και να μην φύγει ποτέ ξανά.

«Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας και ευχόμαστε όπως μεγαλώνουν τα νέα δέντρα στον ιστορικό αυτό χώρο, να μεγαλώσει η ελπίδα για τους κατοίκους και να στεριώσει η ευημερία στην περιοχή», αυτό είναι το σύνθημα της ΔΕΗ για την ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας ΔΕΗ ενεργώ, στηρίζουμε το έργο του μουσείου Μπενάκη.

-Η νέα υπηρεσία «Service for all» είναι το επόμενό μας βήμα για την προσβασιμότητα. Οι πελάτες με προβλήματα ακοής μπορούν πλέον να επικοινωνούν μαζί μας μέσω video call, παρουσία διερμηνέα νοηματικής. Είμαστε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της ενέργειας -και μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα- που ενσωματώνει αντίστοιχη υπηρεσία.

-Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαμε στο project Paralies «υιοθετώντας» αυτή τη φορά 2 τμήματα της παραλίας του Σχινιά συνολικού μήκους 1.500 μέτρων. Καθ’ όλη τη θερινή περίοδο φροντίζαμε να κρατάμε καθαρή την ακτή με καθημερινή συλλογή και να προτρέπουμε τους λουόμενους να ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους. Έτσι καταφέραμε και συλλέξαμε σχεδόν 2 τόνους από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί, τα οποία και ανακυκλώσαμε στο ΚΔΑΥ Κορωπίου. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τα είπαμε από κοντά για έναν τελευταίο καθαρισμό της παραλίας!

Η ΔΕΗ – Ανάδοχος αναδάσωσης 380.000 στρεμμάτων στην Εύβοια

Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, η ΔΕΗ συμμετέχει ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στη Βόρεια Εύβοια, χορηγώντας την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης.

Η χορηγία θα διατεθεί́ απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς οι οποίοι γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα από όλους μας. Το Περιβάλλον είναι η ζωή μας. Το προστατεύουμε με πράξεις.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης – 2021 και 2022

Για δύο συνεχόμενα χρόνια η ΔΕΗ, στις 22 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ηλεκτροδότησε για 24 ώρες, 4.500.000 και 4.400.000 νοικοκυριά, αντίστοιχα, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Για την ηλεκτρική ενέργεια που κατναλώθηκε κείνη τη μέρα, η ΔΕΗ δέσμευσε ισόποση ενέργεια από πιστοποιημένες ΑΠΕ.

Με αυτόν τον τρόπο μειώσαμε το 2022 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οικιακή χρήση κατά 16.000 τόνους!

Σχετικά Άρθρα