Στον “Άγιο Σάββα” η Μίνα Γκάγκα – “Το υπουργείο στηρίζει το νοσοκομείο με κάθε τρόπο”

 Στον “Άγιο Σάββα” η Μίνα Γκάγκα – “Το υπουργείο στηρίζει το νοσοκομείο με κάθε τρόπο”

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών “Άγιος Σάββας”.

Στο νοσοκομείο την υποδέχτηκε η Διοικήτρια του νοσοκομείου, κα Όλγα Μπαλαούρα, ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Χρήστος Φασιανός και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Θεόδωρος Κορμάς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Τμήμα Διάγνωστικής Μαστού, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Αιματολογικό Εργαστήριο, το Καρδιολογικό, Παθολογικό, Γαστρεντερολογικό, Πνευμονολογικό, Ακτινοφυσικό και το Τμήμα της Ακτινοθεραπείας, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και τον Ψηφιακό Αγγειογράφο.

Στην συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, κατά την οποία η κα Μίνα Γκάγκα συζήτησε και άκουσε τους γιατρούς, αλλά και εκπροσώπους της Νοσηλευτικής, Ιατρικής και Διοικητικής υπηρεσίας και των Κλινικών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως ο προγραμματισμός των χειρουργείων, καθώς επίσης στην ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, κυρίως αναισθησιολόγους.

Η κα Μίνα Γκάγκα διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι το Υπουργείο στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το νοσοκομείο με κάθε τρόπο.

Επιπλέον, η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι άμεσος στόχος του Υπουργείου για την επίλυση του θέματος των ειδικοτήτων είναι ο μακροχρόνιος προγραμματισμός για τις προκηρύξεις, με βάση τις ανάγκες του δημοσίου συστήματος υγείας, με γνώμονα την ασφάλεια των Ελλήνων ασθενών και τις καλές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

Αποχωρώντας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το κλίμα που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους για την στήριξη και τις εξαιρετικές παροχές φροντίδας στους ογκολογικούς ασθενείς της χώρας μας και τους συγχάρηκε για την διαδικασία διαπιστευμένης πιστοποίησης του Διεθνους Οργανισμου OECI, στην οποία εισέρχεται το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα καλύτερη πιστοποιημένη φροντίδα για τους ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα