Λίστα με 30 Κέντρα Υγείας της Αττικής για παιδιά ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα – Κανένα στον Πειραιά

 Λίστα με 30 Κέντρα Υγείας της Αττικής για παιδιά ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα – Κανένα στον Πειραιά

Έναν κατάλογο με συνολικά 30 κέντρα Υγείας της Αττικής δημοσιοποίησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με ανάρτησή της στο Facebook.

Πρόκειται για κέντρα υγείας στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι γονείς με τα παιδιά τους.

Τα 30 Κέντρα Υγείας στην Αττική, στα οποία η Μίνα Γκάγκα καλεί τους γονείς να επισκέπτονται με τα παιδιά τους, ενεργοποιούνται ώστε να διαμοιραστούν σε αυτά τα ήσσονος σημασίας περιστατικά, ώστε οι ασθενείς «να γλιτώσουν την πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής, να εξεταστούν από έμπειρους γιατρούς και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η περαιτέρω μετάδοση», όπως αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της.

Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής: «Διανύουμε μία περίοδο έξαρσης των ιώσεων, γεγονός το οποίο συναντάται δυστυχώς σε όλη την Ευρώπη με συχνότερους ασθενείς τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ, έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση επαρκώς.

Πρέπει όμως να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία από επισκέψεις που δεν χρήζουν νοσηλείας. Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αποσυμφόρησης τα Κέντρα Υγείας.

Όταν το παιδί έχει ήπια συμπτώματα, ας επισκεφθούμε το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όπου το παιδί θα εξεταστεί από έμπειρο παιδιάτρο, θα γίνουν αίματολογικές εξετάσεις και, αν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας, θα παραπεμφθεί από τον θεράποντα ιατρό στο νοσοκομείο.

Αν διαμοιραστούν τα ήσσονος σημασίας περιστατικά στα Κέντρα Υγείας, πρώτον οι ασθενείς θα γλιτώσουν την πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής, θα εξετασθούν από έμπειρους γιατρούς και, σε μια περίοδο έξαρσης ιώσεων, θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και η περαιτέρω μετάδοση.

Τα οφέλη πολλαπλά, γνώμονας η αλληλεγγύη και στόχος ένα δυνατό ΕΣΥ, δίπλα σε κάθε ασθενή».

Δείτε την ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα: