Παιδοβιαστές: Στη ΓΑΔΑ δύο ύποπτοι και νέες συλλήψεις ενόψει – Καθοριστική η νέα κατάθεση της 12χρονης

 Παιδοβιαστές: Στη ΓΑΔΑ δύο ύποπτοι και νέες συλλήψεις ενόψει – Καθοριστική η νέα κατάθεση της 12χρονης

Το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα αδίστακτων παιδοβιαστών με τις καταθέσεις της έχει οδηγήσει σε συλλήψεις και προφυλάκιση 4 ατομων και, πλέον, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλικών, ευελπιστούν πως σύντομα θα καταφέρουν (προέχει η ψυχική υγεία του παιδιού που ήδη έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα) να πάρουν μια συμπληρωματική κατάθεση από την οποία θα καταφέρουν στη συνέχεια να «κλειδώσουν» τις νέες συλλήψεις που έρχονται.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταθέσει πάνω από 100 αιτήματα για άρση του απορρήτου επικοινωνιών. Επίσης, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ζητά να ερευνηθούν και τα «στίγματα» από τα κινητά ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν τα άτομα τα οποία συνομίλησαν με την ανήλικη.

Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, εξετάζονται οι ηλεκτρονικές συσκευές τόσο της ίδιας της 12χρονης όσο και των συλληφθέντων, προκειμένου να εντοπίσουν σε νέα στοιχεία.

Όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη συγκέντρωση όσων περισσότερων στοιχείων είναι δυνατόν, έτσι ώστε να κληθεί εκ νέου η 12χρονη να καταθέσει, ελπίζοντας η συμπληρωματική της κατάθεση να οδηγήσει σε νέες διώξεις.

  • Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με τη 12χρονη παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρχικά εμφανίστηκε ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι από το καλοκαίρι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με νεαρή που προσομοιάζει στην 12χρονη.

Αργότερα, εμφανίστηκε ο 54χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι συνομιλεί με διάφορα άτομα σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά όχι με ανήλικα κορίτσια.

Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αργότερα από τη ΓΑΔΑ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους στη φρικιαστική υπόθεση.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η είδηση πως ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση υπηρετεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα σε τμήμα που ασχολείται με τις επικοινωνίες και τη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης. Εις βάρος του αστυνομικού που αρνείται τις κατηγορίες έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχει κακοποιήσει το παιδί και μόνο του μίλησε στην εφαρμογή Blindchat. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου

Παράλληλα, αερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη πως η μητέρα της 12χρονης σε επικοινωνία που είχε με την κόρη της ζητά επίμονα από τη 12χρονη λεφτά για να αγοράσει «μαύρο, τσιγάρα και πιπάκια».

Παρέμβαση της εισαγγελίας

Την Πέμπτη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η έρευνα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, υπάρχει παραγγελία να διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε αυτά.

Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα