Παιδοβιαστές: Τι απαντά ο Α.Α για τις καταγγελίες ότι συνομίλησε με τη 12χρονη – Διεγράφη άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα Θεοδωρικάκου – Σπίρτζη

 Παιδοβιαστές: Τι απαντά ο Α.Α για τις καταγγελίες ότι συνομίλησε με τη 12χρονη – Διεγράφη άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα Θεοδωρικάκου – Σπίρτζη

Η αποκάλυψη ότι μεταξύ αυτών που μίλησαν με τη 12χρονη είναι και ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία με ανακοίνωση έκανε γνωστό πως διέγραψε αμέσως το εν λόγω μέλος, ζητώντας παράλληλα «να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο». Το θέμα προκάλεσε και πολιτική ένταση μετά τις διαρροές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο αρμόδιος Τομεράρχης Χρήστος Σπίρτζης σε tweet ανέφερε:

  • “Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε… “

Νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποκάλυψη στοιχείων για την υπόθεση βιασμών και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Συγκεκριμένα, από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από την ανακοίνωση διαγραφής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης διευκρινίζονται τα εξής:

«Ο Υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απήντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο Α.Α., το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεγράφη από την Κουμουνδούρου μετά τις αποκαλύψεις υποστηρίζει ότι θα απαντήσει με μηνύσεις σε όσους τον εμπλέκουν. Οπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο ωστόσο «κατέβασε» λίγο αργότερα, ναι μεν χρησιμοποίησε το καλοκαίρι για μία μέρα τη διαδικτυακή εφαρμογή blindchat αλλά δεν συνομίλησε ποτέ με ανήλικο άτομο.

Συγκεκριμένα γράφει: «Επειδή έπεσα πάνω σε δημοσιεύματα. Μια ημέρα στα μέσα του καλοκαιριού χρησιμοποίησα τη δικτυακή εφαρμογή blindchat, και δεν συνομίλησα με ανήλικο άτομο. Για ότι άλλο ακουστεί σχετικά με το όνομα μου, θα υπεραμυνθώ έναντι παντός νομίμου δικαιώματος μου με μηνύσεις και αγωγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συγκεκριμένου μέλους του, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει «καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη» στην υπόθεση με την ανήλικη στα Σεπόλια. Όπως ανέφερε η Κουμουνδούρου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησαν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ενημερώθηκαν πως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με τη 12χρονη και έτσι προχώρησαν στην άμεση διαγραφή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

»Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

»Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία».