Παιδοβιαστές: Ποιοι είναι οι νέοι συλληφθέντες βιαστές της 12χρονης – Ιδιωτικοί υπάλληλοι υψηλά αμοιβόμενοι 35 και 50 ετών

 Παιδοβιαστές: Ποιοι είναι οι νέοι συλληφθέντες βιαστές της 12χρονης – Ιδιωτικοί υπάλληλοι υψηλά αμοιβόμενοι 35 και 50 ετών

Τρεις από τους 18 άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στα τέλη Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι μόνο μιλούσαν με τη 12χρονη στο blindchat και το Viber, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που αναγνώρισε το ανήλικο κορίτσι ως βιαστές της.

Ενας ακόμη είχε ταυτοποιηθεί από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών να συνομιλεί διαδικτυακά μαζί της. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία διαβιβάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προκειμένου να εντοπιστούν οι κατηγορούμενοι και να συλληφθούν.

  • Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο από τους κατηγορουμένους. Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που συνελήφθη στα δυτικά προάστια και έναν 39χρονο άνδρα, πατέρα ενός 9χρονου αγοριού, στο Μαρούσι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Για άνδρες ηλικίας 35 έως 50 ετών, «υψηλά αμειβόμενους ιδιωτικούς υπαλλήλους» κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές, περιγράφοντας το προφίλ των τεσσάρων ατόμων. Ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανεπάγγελτος εισοδηματίας, ενώ ο άνδρας που συνελήφθη στο Μαρούσι εργάζεται ως σύνοδος ασφαλείας. Τα άλλα δύο εντάλματα αφορούν έναν ηλεκτρολόγο και έναν υπεύθυνο καταστήματος που φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Οταν οι τρεις από αυτούς είχαν προσέλθει στα αστυνομικά γραφεία, ανέφεραν ότι, πέρα από διαδικτυακές συνομιλίες στην ιστοσελίδα γνωριμιών, είχαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες σε άλλες εφαρμογές. Κάποιοι μάλιστα παραδέχθηκαν ότι είχαν ραντεβού με κορίτσια μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat, υποστήριξαν όμως ότι οι ερωτικές συνευρέσεις δεν έγιναν με τη 12χρονη. Τότε η 33η τακτική ανακρίτρια δεν επέτρεπε στους αστυνομικούς να δείξουν φωτογραφία της ανήλικης στα άτομα που προσέρχονταν αυτοβούλως.