Παιδοβιαστές: Ανοίγουν λογαριασμοί, διευρύνονται οι έρευνες – Ταραχοπούλου: Σχέδιο Μίχου να ενοχοποιήσει τη μητέρα

 Παιδοβιαστές: Ανοίγουν λογαριασμοί, διευρύνονται οι έρευνες – Ταραχοπούλου: Σχέδιο Μίχου να ενοχοποιήσει τη μητέρα

Η 33η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει το χειρισμό της δικογραφίας, προχωρά σε νέες ενέργειες προκειμένου να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ήδη, πριν καλά καλά εκδοθεί η απόφαση για την προσωρινή κράτηση του Ηλία Μίχου και του Ιω. Σοφιανίδη, η δικαστική λειτουργός είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου εντάλματος αυτή τη φορά για τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια διέκρινε από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της πως ο 53χρονος επιχειρηματίας δεν ενήργησε μόνος του όταν προωθούσε το ανήλικο παιδί στην πορνεία, αλλά είχε τη συνδρομή της μητέρας του κοριτσιού.

Η γυναίκα, η οποία επρόκειτο σήμερα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα, συνελήφθη και περίπου στις 11 π.μ. αναμένεται να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου αρχικά να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα και στη συνέχει να απολογηθεί για το κακούργημα της μαστροπείας.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα,αφορμή για το ένταλμα στάθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο, σε συνδυασμό με τουλάχιστον δύο εμβάσματα από τον 53χρονο.

  • «Η μητέρα δεν ήξερε για τα εμβάσματα και αρνείται τις κατηγορίες», είπε. Όπως δήλωσε σχετικά, η 12χρονη «είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δυο ποσά, 20 με 25 ευρώ». Μάλιστα, χαρακτήρισε «τρομερό έγκλημα» τη σύλληψη του εντολέα προσθέτοντας πως «σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν πίσω από αυτό το κύκλωμα».

Το γεγονός ότι ο εντοπισμός εμβασμάτων ήταν αυτός που συνέβαλαν στο να μπει στο «κάδρο» των κατηγορουμένων η μητέρα της 12χρονης, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρωμικου Χρήματος να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο βασικών κατηγορούμενων.

Τα οικονομικά τόσο του Ηλία Μίχου όσο και της μητέρας του παιδιού θα ελεγχθούν διεξοδικά, έτσι ώστε οι αρχές να εντοπίσουν κάθε αποστολέα αλλά και παραλήπτη χρημάτων που προέρχονταν από τη μαστροπεία. Σε περίπτωση δε που εντοπιστούν ύποπτα ποσά, δεν αποκλείεται στα αδικήματα που ήδη τους έχουν αποδοθεί να ενταχθεί και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

  • Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες της υπόθεσης πέρασαν χθες το ανακριτικό κατώφλι, ωστόσο οι απολογίες τους άργησαν, ύστερα από την απόφαση του αυτεπαγγέλτως διορισθέντος συνηγόρου Β. Χρονόπουλου, του να παραιτηθεί από τα υπερασπιστικά του καθήκοντα.

Οι άκαρπες προσπάθειες της ανακρίτριας να βρει νέους υπερασπιστές, οδήγησε τον Β. Χρονόπουλο να συμμετάσχει τυπικά στη διαδικασία.

Τελικά, ο Ηλίας Μίχος επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, αποδεχόμενος μόνο το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Σύμφωνα με το συνήγορο, ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, όπως έπραξε και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν το κακούργημα του βιασμού.

Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Αρνείται η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό τις κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία της κόρης της, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Ασπασία Ταραχοπούλου, εξερχόμενοι από τη ΓΑΔΑ όπου και τη συνάντησαν.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας – ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα αναλάβει την υπεράσπισή της – δήλωσε ότι η 12χρονη έδωσε στον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας κι εκείνος κατέθεσε δύο μικροποσά των 20 – 25 ευρώ, κάτι που εκείνη δεν γνώριζε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως από την σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού και πως περιμένει να δει τη δικογραφία.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι οι μικροκαταθέσεις αυτές έγιναν προκειμένου ο κατηγορούμενος να ενοχοποιήσει τη μητέρα της 12χρονης. «Προφανώς είχε σχέδιο να την ενοχοποιήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό κι εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για την υπόθεση».

Όπως είπε, «το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι κι άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία. Είμαι δίπλα στη συνάδελφό μου, χειρίζεται την υπόθεση».

  • Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης υπογράμμισε ότι «η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε:

  • «Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε τη δικογραφία. Μάθαμε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Περιμένουμε να δούμε τη δικογραφία αύριο στον ανακριτή. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες».

«Το παιδί πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο. Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα. Προφανώς είχε σχέδιο (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος) να την ενοχοποιήσει».

  • «Η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Πηγή: news247

Σχετικά Άρθρα