Ανδρουλάκης στην επιτροπή PEGA: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει γιατί με παρακολουθούσε- Οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη

 Ανδρουλάκης στην επιτροπή PEGA: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει γιατί με παρακολουθούσε- Οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη

“Οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας” ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης από την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στην οποία κλήθηκε σήμερα να καταθέσει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει σημαντικότατο ζήτημα, παρά την υποβάθμισή του από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ν. Ανδρουλάκης δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους, οι οποίες αφορούσαν το ρόλο και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, την έρευνα για την εταιρία Intellexa, την καταστροφή του φακέλου του και άρα των αποδείξεων, τη στάση των αρχών της ελληνικής Δικαιοσύνης και το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής.

«Τι κάνει η εισαγγελία για την καταστροφή του φακέλου σας;», «Τι συνέβη με την Εξεταστική Επιτροπή;», «Παραδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ότι είναι πίσω από αυτό;», «Υπήρξε εις βάθος έρευνα για την εταιρία Intellexa;», ήταν ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

«Δεν έγινε καμιά έρευνα για την εταιρία Intellexa, δεν γνωρίζω ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να τα πει που γνωρίζει, όπως πρέπει να πει και γιατί με παρακολουθούσε» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στην Εξεταστική Επιτροπή ήρθε μόνο ένας εκπρόσωπος της Krikel, η οποία αγοράστηκε 5.000 ευρώ και με απευθείας ανάθεση από τη ΝΔ, της δόθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ήρθε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, δεν ήρθε κανένας εμπλεκόμενος υπουργός, όπως είχαμε ζητήσει. Τους προστάτευσε όλους η κυβέρνηση, και τις εταιρείες και τους υπεύθυνους», επισήμανε, ζητώντας από τα μέλη της Επιτροπής όταν έρθουν για την υπόθεση στην Αθήνα, να ζητήσουν να τους δουν.

Σε ό,τι αφορά το λόγο της παρακολούθησής του και την απάντηση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει. Αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα. Στην αρχή είπε ότι είναι εθνικός λόγος, μετά είπε ότι δεν γνωρίζει. Είναι πολιτικός ή εθνικός ο λόγος; Αν ήταν εθνικός, ή αν δεν γνώριζε γιατί καρατόμησε τους υπεύθυνους που είχε ορίσει; Πρέπει να απαντήσει. Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ είπε ότι είναι παράνομο να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ, όπως επιχειρηματολογεί η κυβέρνηση. Δεν θα παρανομήσω. Να απαντήσει επίσημα και δημόσια ο πρωθυπουργός».

Σχετικά Άρθρα