Βασίλισσα Ελισάβετ: Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της – Στο πλευρό της, όλη η βασιλική οικογένεια

 Βασίλισσα Ελισάβετ: Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της – Στο πλευρό της, όλη η βασιλική οικογένεια

Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στο πλευρό της βασίλισσας έσπευσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», προσθέτει η ανακοίνωση. «Η βασίλισσα παραμένει στο Μπαλμόραλ» προσθέτει το Μπάκιγχαμ.

Στο Μπαλμόραλ, έσπευσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η δούκισσα της Κορνουάλης επρόκειτο αύριο Παρασκευή να τελέσει τα εγκαίνια σε νέο κέντρο επισκεπτών στα σύνορα της Σκωτίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας τα εγκαίνια «φαίνεται πιθανό» ότι θα ακυρωθούν. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι στο κάστρο της Σκωτίας βρίσκεται η πριγκίπισσα Άννα, ενώ κατευθύνονται οι πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν συνόδευσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και παρέμεινε στο Ουίνδσορ, καθώς σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον, ήταν η πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις στο νέο τους σχολείο.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη η Βρετανίδα μονάρχης ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Άννα Γουάιτλοκ, καθηγήτρια ιστορίας της μοναρχίας στο Σίτι του Λονδίνου δήλωσε στο BBC ότι η ανακοίνωση των Ανακτόρων υποδηλώνει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, προσθέτοντας ότι «το τέλος δεν είναι πολύ μακριά». Όπως είπε, η βασίλισσα ήταν «απολύτως αποφασισμένη» να παρασταθεί στον διορισμό της Λιζ Τρας.

Την ανησυχία τους εκφράζουν Λιζ Τρας και Κιρ Στάρμερ

«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Λιζ Τρας. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Τη βαθιά της ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας εξέφρασε και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον .

Εξουθενωμένη στη συνάντηση με τη Λιζ Τρας

Εμφανώς εξουθενωμένη, αδυνατισμένη και με μπαστούνι, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε νωρίτερα στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας.

Η 96χρονη Ελισάβετ, η μακροβιότερη βασίλισσα της Αγγλίας, έχει ακυρώσει ήδη πολλές εμφανίσεις της ενώ δεν συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των τεσσάρων ημερών που γιόρταζε η Βρετανία το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Οι σπάνιες εμφανίσεις της βασίλισσας, το τελευταίο διάστημα, έχουν πυροδοτήσει ζωηρό σχολιασμό στα διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με την επιδείνωση της υγείας της μονάρχη.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η συνάντηση και ο διορισμός της Λιζ Τρας έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ στη Σκωτία και όχι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε γιατί δεν είναι εύκολο να ταξιδεύει συχνά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορωνοϊός που κόλλησε η βασίλισσα τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο Drawing Room (σαλόνι) του Μπαλμοράλ ήταν αναμμένο και το τζάκι. Μπορεί να είναι Σεπτέμβριος αλλά στη Σκωτία η θερμοκρασία σήμερα έχει φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα