Ζαχαριάδης: Η ευθύνη των υποκλοπών ανήκει στον πρωθυπουργό

 Ζαχαριάδης: Η ευθύνη των υποκλοπών ανήκει στον πρωθυπουργό

Όσο ο κ. Μητσοτάκης παραμένει στην εξουσία τόσο θα διασύρει τη χώρα διεθνώς, θα είναι παράγοντας αστάθειας και αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας. Θεωρούμε αυτονόητη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη παρούσα Βουλή. Δεσμευόμαστε για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την ΕΥΠ, με σκοπό την απομάκρυνση της από το Πρωθυπουργικό γραφείο και την ανάθεση της εποπτείας της σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο κ.Μητσοτάκης πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη και τώρα μας λέει ότι τον έπιασε ο καημός να διερευνήσει την περίοδο 2012 – 2019. Γιατί δεν το έκανε μόλις ανέλαβε; Γιατί δεν το έκανε τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του; Γιατί δεν έκανε σχεδόν 1000 μέρες που κυβερνά; Διότι δεν είχε κανένα στοιχείο, δεν είχε καμία ένδειξη και τώρα ψάχνει σε πανικό να δημιουργήσει επικοινωνιακά σωσίβια και αντίβαρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει από καιρό καθαρή θέση, θέλουμε προοδευτική πλειοψηφία και προοδευτική αυτοδυναμία. Το προσκλητήριο είναι ανοιχτό προς όλους, δεν περισσεύει κανείς. Δημοκρατία, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη αυτό είναι το στοίχημα των επομένων εκλογών.

Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του καλπάζοντος πληθωρισμού. Η χώρα βρίσκεται ξανά ανοχύρωτη για έναν ακόμα χειμώνα μπροστά στις νέες παραλλαγές της πανδημίας. Θέλουμε και μπορούμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα καλύτερα, έχουμε χρέος απέναντι στο παρόν και το μάλλον της πατρίδας.

Μόνη διέξοδος στην ενεργειακή κρίση είναι η πρόταση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων πανευρωπαϊκά που εξειδικεύεται σε κάθε χώρα. Η προοδευτική πρόταση έχει ως βασική επιλογή τον δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής στην Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών παραχώρησε εφ’ολης τη ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» στον Βαγγέλη Γιακουμή.

Σχετικά Άρθρα