Μητσοτάκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα: “Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό”
✨Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τον δολοφονικό χαρακτήρα της βίας μετά τον θάνατο της 72χρονης Βάγιας Νέστορα από εμπρηστική επίθεση.
✨Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία και υπογράμμισε τη σημασία της νομιμότητας, της ενότητας και της σταθερότητας για την κοινωνία.
✨Επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου βρέθηκαν τραυματισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
✨Η σκέψη του είναι στην οικογένεια του θύματος και τα θύματα της επίθεσης, ενώ υποσχέθηκε ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της προς την πρόοδο.
«Το τραγικό τέλος της Βάγιας Νέστορα έρχεται να επιβεβαιώσει τον δολοφονικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της τυφλής βίας στη δημόσια ζωή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ότι η 72χρονη Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, η οποία κατέληξε μετά την εμπρηστική επίθεση από αγνώστους στην οικία τους.
«Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να αδρανεί ή να περιορίζεται σε υποκριτικά λόγια καταδίκης» σημειώνει ο πρωθυπουργός.
«Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων! Η νομιμότητα της Πολιτείας και η ενότητα της κοινωνίας οφείλουν, τώρα, να εξορίσουν την τρομοκρατία εκεί όπου ανήκει: στο περιθώριο! Και το φως των πολλών να διαλύσει το σκοτάδι των ελάχιστων», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε «η Ελλάδα κατέκτησε με κόπο την οικονομική της αναγέννηση από την χρεοκοπία. Ενώ με πόνο πέτυχε να ξεπεράσει και τις διαιρέσεις του παρελθόντος. Δεν θα γυρίσει πότε πίσω. Απέναντί τους, λοιπόν, είναι καιρός να υψώσουμε ένα ανάχωμα ωριμότητας αλλά και αποφασιστικότητας. Με την κυβέρνηση στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Γιατί η σταθερότητα και η ομαλότητα είναι προϋποθέσεις ευημερίας. Και η ασφάλεια με τη Δικαιοσύνη, πυλώνες της Δημοκρατίας».
«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος. Στην Αφροδίτη, στον πατέρα της και στους δικούς της ανθρώπους. Αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα. Ο πόνος μας θα γίνει δύναμη και πείσμα. Και τίποτα δεν θα σταματήσει την πορεία της πατρίδας μας προς τα μπροστά», ανέφερε.
Νωρίτερα, από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου επισκέφθηκε τα τραυματισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τις οικογένειές τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία και διαβεβαίωσε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
«Η βία δεν έχει καμία θέση σε μία οργανωμένη κοινωνία. Αυτοί που ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες. Ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και στις δικαστικές αρχές. Θα βρούμε αυτούς που διέπραξαν αυτή την άθλια ενέργεια και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν όλες οι ευθύνες», τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.