Έρευνα κατά του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής για υποτίμηση του Ολοκαυτώματος

 Έρευνα κατά του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής για υποτίμηση του Ολοκαυτώματος

Palestinian President Mahmoud Abbas gestures as he speaks during a joint news conference with Italy’s President Giorgio Napolitano (not seen) after their meeting in the West Bank town of Bethlehem May 16, 2011. REUTERS/Mohamad Torokman (WEST BANK – Tags: POLITICS)

Τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Monitor, μετά τη δήλωσή του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι το ισραηλινό καθεστώς άπαρτχαϊντ έχει διαπράξει «50 ολοκαυτώματα» εναντίον των Παλαιστινίων,  αναφερόμενος στα συνεχή ισραηλινά εγκλήματα και σφαγές από το 1948.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν οργή στη Γερμανία και το Ισραήλ, καθώς κατηγορήθηκε ότι υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα, ωθώντας τον να εξηγήσει τα σχόλιά του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται το δημοσίευμα, ο Μ. Αμπάς ερευνάται για πιθανή υποκίνηση μίσους μετά από επίσημη ποινική καταγγελία, με την αστυνομία του Βερολίνου να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία, η υποβάθμιση του Ολοκαυτώματος αποτελεί ποινικό αδίκημα, ωστόσο η έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης δεν συνεπάγεται αυτομάτως δίωξη. Μάλιστα η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι ο Αμπάς, ως εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, θα έχει ασυλία από πιθανή δίωξη δεδομένου ότι επισκέφθηκε τη χώρα υπό την επίσημη ιδιότητά του.

Σχετικά Άρθρα