Υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε “ανθέλληνες” τον ΣΥΡΙΖΑ -Σκληρή απάντηση από Κουμουνδούρου (vid)

 Υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε “ανθέλληνες” τον ΣΥΡΙΖΑ -Σκληρή απάντηση από Κουμουνδούρου (vid)

Σκληρή κόντρα έλαβε χώρα στο OPEN ανάμεσα στην υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουμπιά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση. Η κυρία Κουτσουμπιά μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «ανθέλληνες» σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρότι η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουμπιά ξεκίνησε ήπια τον σχολιασμό της μιλώντας για το έργο του κυβερνώντος κόμματος, στην πορεία η συζήτηση παρεκτράπηκε όταν μπήκε στο τραπέζι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα η υποψήφια της ΝΔ παρουσίασε τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τον αρχικό της δισταγμό, ενώ συνέχισε ότι μπορεί να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τη Σύμβαση της Βιέννης (άρθρο 60), σημειώνοντας πως δεν προβλέπεται μέσα στη σύμβαση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δηλώνει Μακεδόνισσα, ενώ της επισημάνθηκε πως η θέση της είναι «πιο σκληρή» από εκείνη της ΝΔ, αφού η ίδια κάνει λόγο για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνέχεια η ίδια ανέφερε πως είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, «επαχθή, κατάπτυστη συνθήκη, γιατί έτσι θεωρώ αυτή τη συμφωνία», όπως είπε.

«Εσείς… ως γνωστοί ανθέλληνες»

Στην αναφορά του παρουσιαστή ότι στο πάνελ είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ανέφερε πως καλώς δεν κυρώθηκαν τα μνημόνια. Για να συμπληρώσει:

«Το έχετε δει πως καλώς δεν κυρώθηκαν; Έχετε δει πόσο την παραβιάζει η γειτονική χώρα; Δηλαδή αν την είχαμε κυρώσει, τον τελευταίο μοχλό (…) Αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω. Αυτό που ξέραμε είναι πως η διεθνής αυτή συμφωνία ενδέχεται και να μην τηρηθεί από την άλλη πλευρά. Άρα έχουμε έναν μοχλό πίεσης (…) εσείς αυτή τη στιγμή ως γνωστοί ανθέλληνες, ως γνωστοί ανθέλληνες(…) ενάντια στα ελληνικά μας συμφέροντα, μονίμως…».

Στην ερώτηση ποιοι είναι ανθέλληνες απάντησε ξεκάθαρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ». Άμεση ήταν η παρέμβαση του Μάριου Κάτση, ο οποίος της ζήτησε να πάρει άμεσα πίσω τον χαρακτηρισμό.

«Δεν σας επιτρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση συλλήβδην και ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που έχει στηρίξει την αξιωματική αντιπολίτευση, να τους χαρακτηρίζετε όπως έκανε και προεκλογικά πέρσι ο αρχηγός σας (…) και τώρα να λέτε “ανθέλληνες”.

Καλώ από αυτό το βήμα, κύριε Στάθη και κύριε Κολοκυθά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για την υποψήφια του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανθέλληνες, θα πρέπει να τη διατηρήσει στο ψηφοδέλτιό του. Αν δεν είναι, θα πρέπει να την αποπέμψει».

Στη συνέχεια και υπό πίεση η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά αναγκάστηκε να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό: «Ζητώ συγγνώμη αν σας προσέβαλα» είπε, προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι ήταν προσωπικό σχόλιο, για να σχολιάσει ο κύριος Κάτσης ότι είναι βαθιά πολιτικό. «Έχετε πρόβλημα με την ακροδεξιά και χαϊδεύετε την ακροδεξιά ατζέντα», πρόσθεσε ο κύριος Κάτσης.

Δείτε μετά το 7ο λεπτό:

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν συμφωνεί ο «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί αμίλητος την επιβολή των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, επιστρατεύει για πολλοστή φορά την τακτική της πατριδοκαπηλίας και της εθνικιστικής ρητορικής για να διασώσει εκλογικές διαρροές προς την ακροδεξιά» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ αλλά και γενικότερα την στάση αδράνειας που τηρεί στην Εξωτερική πολιτική της κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καλύπτει τους υποψηφίους του όταν αποκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση ως «γνωστούς ανθέλληνες», που βρίσκονται «μονίμως απέναντι στα εθνικά συμφέροντα», ακριβώς όπως έκανε και το 2018, όταν ο κ. Βορίδης αποκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας».

Και συνεχίζει δηκτικά το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «το κόλπο όμως έχει παλιώσει. Ο ίδιος προσπαθεί να εμφανίζεται ως «κεντρώος», ενώ την ίδια στιγμή κορυφαίοι υπουργοί, κεντρικά στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να περιορίσουν τις μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων προς τους «τσαρλατάνους» της ακροδεξιάς».

«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς μια νεαρή σε ηλικία υποψήφια ευρωβουλευτή, όπως είναι η κ. Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουμπιά, να διολισθαίνει σε ακροδεξιές θέσεις και ρητορεία, κάτι που σαφώς εντάσσεται στην πολιτική γραμμή που έχει εκπονήσει το Μαξίμου, προκειμένου να ισορροπεί σε δύο βάρκες» σχολιάζει αιχμηρά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αν δεν συμφωνεί ο «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη, αντί για την υποψήφια του. Σε διαφορετική περίπτωση επιβεβαιώνεται πως η Νέα Δημοκρατία έβαλε και πάλι τις …περικεφαλαίες ενόψει των Ευρωεκλογών» τονίζει καταληκτικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα