Η ώρα της κάλπης στο ΚΙΝ.ΑΛ.-Ρεκόρ συμμετοχής με πάνω από 270.000 ψηφοφόρους-Τα πρώτα αποτελέσματα

 Η ώρα της κάλπης στο ΚΙΝ.ΑΛ.-Ρεκόρ συμμετοχής με πάνω από 270.000 ψηφοφόρους-Τα πρώτα αποτελέσματα

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί σε κάθε περίπτωση στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για την διαδικασία και η προσέλευση στις κάλπες ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στους 263.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που έιχαν ψηφίσει ήδη μέχρι και λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Οι εκτιμήσεις των επιτελείων την ίδια ώρα είναι πως οι ψήφοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 270 χιλιάδες αγγίζοντας ακόμη και τις 280 χιλιάδες.

Μισή ώρα πριν την λήξη της διαδικασίας πάντως ο αριθμός των ψηφοφόρων προσεγγίζει τις 270.000.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά προσέλευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Πρωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ελαφόνησου και του Γιώργου Παπανδρέου στα Άγραφα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ.

Στην Ελαφόνησο, όπου έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00, οι κάλπες ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Χρηστίδης.

Στα Άγραφα ο Παπανδρέου προηγείται με 47 ψήφους, ο Ανδρουλάκης ακολουθεί με 33 ψήφους και έπονται οι κ.κ Λοβέρδος με 11, Γερουλάνος με 2 και Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο πρώτος ο Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 38, Παπανδρέου με 32 και Χρηστίδης με 33 ψήφους.

Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Πάυλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και στη συνέχεια ο Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ακολουθούν Λοβέρδος με 96 και Παπανδρέου με 84.

Σημαντική η επικράτηση Ανδρουλάκη στο Ασημί Ηρακλείου με 202 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 117, Λοβέρδος με 38.

Στη Στέγη Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 161 ψήφους, ακολόυθεί Ανδρουλάκης με 132 και Παπανδρέου με 70.

Στα Τέμπη πρώτος ο Ανδρουλάκης με 30 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 25 και Λοβέρδος με 22 ψήφους.

Στον Σοχό Θεσσαλονίκης προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 82 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 26 και Παπανδρέου με 22 ψήφους.

Σημειώνεται ότι από τις 11 το πρωί και μετά ο ρυθμός έφτασε τους 500 ψηφοφόρους ανά λεπτό, ενώ έπεσε στους 430 ανά λεπτό μόνον αργά το μεσημέρι!

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000.

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ: Μαζική συμμετοχή-Έχουν ψηφίσει πάνω από 260.000 πολίτες-Παράταση μίας ώρας στην διαδικασία

Οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους έφτασαν στα «στρατηγεία» τους για να παρακολουθήσουν τη ροή αποτελεσμάτων
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τους συνεργάτες του βρίσκεται από τις 18:30 στη Χ. Τρικούπη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το επιτελείο του παρακολουθούν τα αποτελέσματα από την Ιπποκράτους 52-54 όπου είναι το «στρατηγείο» του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με τους συνεργάτες του στο Ιδρυμα Α. Παπανδρέου.
Ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται στο γραφείο του στην οδό Κολοκοτρώνη 3, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Παύλος Χρηστίδης βρίσκονται στο γραφείο του Παύλου Χρηστίδη (Ιπποκράτους 13 ).
Ο Χάρης Καστανίδης παρακολουθεί τα αποτελέσματα με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη

Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα θα έρθουν περίπου στις 22:00. Θα πρόκειται για το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων, αλλά δεδομένου ότι θα είναι πανελλαδικό, θα αποτελεί ένα σχετικά ασφαλές πρόκριμα για τα τελικά αποτελέσματα, εκτός εάν οι διαφορές των υποψηφίων είναι πολύ μικρές.

Τα επιτελεία των τριών κύριων μονομάχων δηλώνουν αισιόδοξα για το αποτέλεσμα.

Η εικόνα από τις εκτιμήσεις, που κάνουν τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών είναι συγκεχυμένη, αν και υπάρχει η αίσθηση που διαπερνά τις περισσότερες πλευρές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει στο β’ γύρο. Κατά την εκτίμηση των επιτελών του μάλιστα, όχι μόνο θα είναι πρώτος, αλλά θα ξεπερνά και το 40%. Από τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δίνεται η εικόνα ότι ο ευρωβουλευτής μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό θα είναι το δίδυμο της β’ Κυριακής, χωρίς όμως να διακινδυνεύουν τη σειρά ή τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δεν εκφράζονται εκτιμήσεις ανοιχτά, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ο βουλευτής θα είναι στο β’ γύρο, πιθανόν με αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου.

Σχετικά Άρθρα