• 25 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ: Μαζική συμμετοχή-Έχουν ψηφίσει πάνω από 260.000 πολίτες-Παράταση μίας ώρας στην διαδικασία

 Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ: Μαζική συμμετοχή-Έχουν ψηφίσει πάνω από 260.000 πολίτες-Παράταση μίας ώρας στην διαδικασία

Την παράταση για μία ώρα, έως τις οχτώ το βράδυ, του διαστήματος μέσα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ, λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Η πλευρά Παπανδρέου κατέθεσε από νωρίς στην ΕΔΕΚΑΠ αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας και η πλευρά Λοβέρδου δήλωσε σύμφωνη, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να στηθούν περισσότερες κάλπες ανά την επικράτεια, αναμένοντας μεγάλη προσέλευση. Θετική και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτονόητο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σε εξέλιξη η εκλογή νέου Προέδρου στο ΚΙΝ.ΑΛ. – Μεγάλη η συμμετοχή- Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου και εκτιμάται ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 260.000, δηλαδή και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες. Από τις πέντε και μισή ο πήχης ξεπεράστηκε.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στη σύνδεση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Πετρούπολη. Το σύστημα κατέρρευσε. Έκλεισε η κάλπη και την πήγαν στη Χαριλαου Τρικούπη ώστε να μετρήσουν τις ψηφους.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκε έλλειψη ψηφοδελτίων και για το λόγο αυτό επιστρατεύθηκαν…φωτοτυπίες με την έγκριση της ΕΔΕΚΑΠ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ σχετικά με την εκλογική διαδικασία

«Επειδή διαπιστώνουμε πολύ αυξημένη συμμετοχή και προσέλευση ψηφοφόρων, όπου υπάρχει έλλειψη ψηφοδελτίων θα φωτοτυπούνται αντίγραφα των ψηφοδελτίων, τα οποία θα σφραγίζονται και θα μονογράφονται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στη συνέχεια θα παραδίδονται στους προσερχόμενους ψηφοφόρους, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκλογική διαδικασία.

Σε περίπτωση που υπάρχει και έλλειψη φακέλων, και δεν υπάρχει δυνατότητα να ανευρεθούν άλλοι, τα ψηφοδέλτια θα διπλώνονται στα τέσσερα και θα σφραγίζονται και μονογράφονται στην πίσω πλευρά από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στη συνέχεια θα ρίχνονται στη κάλπη.Επισημαίνουμε ότι για την Περιφέρεια Αττικής υπάρχει επάρκεια ψηφοδελτίων στα γραφεία του Κινήματος Χαρ. Τρικούπη 50».

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία

Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία” ζήτησε ο υποψήφιος για την αρχηγία Νίκος Ανδρουλάκης .

Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά” δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

« Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα”, ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.

“Το Κινάλ έχει κερδίσει τις εκλογές , το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από δω και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτό τον καιρό” δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

“Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου”, ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης.

Αυστραλία

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Αυστραλία. Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%