Έξαλλος ο Φίλης με την αναφορά Καραγκούνη στο Ζίζεκ: “Τι να του απαντήσω; Ανοησίες λέει” (vid)

 Έξαλλος ο Φίλης με την αναφορά Καραγκούνη στο Ζίζεκ: “Τι να του απαντήσω; Ανοησίες λέει” (vid)

Στελέχη της ΝΔ, παρά τις συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών επιμένουν στην πολιτική των ίσων αποστάσεων. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος σε πάνελ πρωινής εκπομπής του Open, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που του ασκήθηκε από το Νίκο Φίλη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα, έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφωνεί με τη βία, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον φιλόσοφο Σλάβοϊ Ζίζεκ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του είχε κάνει λόγο για “εγκληματική δραστηριότητα νεοφασιστών” Πρόσθεσε δε πως “αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψαρέψει στα βαλτονέρια της ακροδεξιάς ψήφους – γιατί αυτό είναι – παρείχε πολιτική κάλυψη δυστυχώς εκ των πραγμάτων σ’ αυτή την εγκληματική δραστηριότητα”.

«Θα πρέπει να καταδικάσουμε και τη βία από τον ακροαριστερό και τον αναρχικό χώρο» υποστήριξε από τη μεριά του ο Κ. Καραγκούνης. «Γιατί θα μπορούσα και εγώ να γυρίσω την κουβέντα και να σας πω κ. Φίλη ότι εάν θέλετε να καταδικάσετε τέτοια φαινόμενα, ούτε συναγελάζεσαι με τον κ. Ζίζεκ, τον θεωρητικό της βίας στην Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας δεν καθόταν με τον κ. Ζίζεκ πριν γίνει βεβαίως κυβέρνηση;» ανέφερε.

Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη. «Εννοείτε τον Ευρωπαίο φιλόσοφο; Αυτός έχει μαχαίρια και σφάζει κόσμο στη Σταυρούπολη; Τι αηδίες είναι αυτά που λέτε;» τόνισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα απολογηθούμε στον κ. Καραγκούνη που μπερδεύει και λέει ότι ένας διαπρεπής φιλόσοφος, ο Ζίζεκ, είναι τρομοκράτης και άνθρωπος της βίας. Τι να του απαντήσω; Ανοησίες λέει» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας: «Συζητάμε για τον νεοναζισμό στην Ελλάδα. Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας μ’ αυτά που κάνετε. Θέλετε να πάρετε ψήφους των χρυσαυγιτών, αυτό κάνετε και είναι ντροπή. Για τη δημοκρατία είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε και θα απολογηθείτε».

Σχετικά Άρθρα