Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα – “Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω – Κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, χορηγοί του Μητσοτάκη” – Οι αντιδράσεις τους

 Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα – “Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω – Κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, χορηγοί του Μητσοτάκη” – Οι αντιδράσεις τους

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θέτει εκτός κόμματος τους Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη έχει ως εξής:

Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Kontra, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω Twitter.

«Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια» είπε, μιλώντας στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, «παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα» σημείωσε και συνέχισε: «Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Βίτσας: «Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο, η αριστερά θα συνεχίσει

«Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, μετά τη διαγραφή εκείνου, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στο KONTRA μετά τις διαγραφές, ο κ. Βίτσας είπε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει».

Σχετικά Άρθρα