Νέα πυρά Φίλη κατά Κασσελάκη: Μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν

 Νέα πυρά Φίλη κατά Κασσελάκη: Μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης μετά τη «φετφά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τρίτης στο Κόντρα, για να βρεθεί εκτός κόμματος. «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηψοφόρους προς το ΚΚΕ» επέμεινε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Κατά τον Νίκο Φιλη «το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες – και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία. Βλέπετε και συνεργάτές βασικούς (σ.σ. του κ. Κασσελάκη) που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών»

Παράλληλα σημείωσε ότι «καταψηφίστηκαν πρόσωπα μερικά όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που συκοφαντηθηκαν από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ήταν ψέμα αυτό και έγινε επίτηδες και έπρεπε να υπάρχει άμεση διάψευση και δεν υπήρξε»

«Εξαπατήθηκε ο κόσμος, είπε ανάλογα πράγματα στο ΣΕΒ (σ.σ. σε σχέση με αυτά που αποκάλυψε το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ) συνέχισε ο Νίκος Φίλης και «κάρφωσε» τον Στέφανο Κασσελάκη: «σήμερα γίνεται μια σφαγή στην Παλαιστίνη και πού είναι ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης; Στην Αμερική και διαγράφει στελέχη του, είναι εικόνα αυτή;».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει «επειδή υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας που επιδεινώνεται. Όταν επί 2 μήνες η μόνη πολιτική παρουσία είναι η προσωπική του ζωή δεν ειναι απολίτικο αυτό και βαρύνει την πολιτική εικόνα του κόμματος».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχαν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «μου έδειξε ότι είναι πολύ αμερικανική η οπτική του, έχει άλλη οπτική για την Ελλάδα, παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Δημοκρατικό κόμμα του Μπάιντεν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ένα ευρωπαικό κόμμα που δεν βασίζεται σε προσωπική πολιτική αλλά σε μια συλλογική έκφραση».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης, με νόημα: «τρία στοιχεία χαρακτήρισαν το ύφος του Τραμπ: Είμαι καλός επιχειρηματίας και άρα μπορω ο καλύτερος πρόεδρος, η στήριξη από το σκοτεινό διαδίκτυο και η κατάληψη στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, και στα 3 θυμίζει κάτι».

«Ο Κασσελάκης προτείνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς, αυτό προτείνει. Είμαστε σε μια στιγμή που το θέμα της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμο. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του καταστατικού, δεν μπορεί να λαμβάνει εν λευκώ αποφάσεις ο Κασσελάκης. Πρέπει να να ανακληθούν (σ.σ. οι αποφάσεις για διαγραφή) και να γίνει συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία ωστε να υπάρχει στοιχειώδης εξομάλυνση. Δεν μπορείς να κάνεις συνέδριο όταν επικρέμαται επί των ανθρώπων που διαφωνούν η απειλή της διαγραφής» συνέχισε την κριτική του ο Νίκος Φίλης.

«Η Αριστερά στην Ελλάδ δεν μπορεί να μονοπωληθεί από το ΚΚΕ», «όταν έχουμε διαγραφές τι να κάνεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω να πάω στο κόμμα του Μπάιντεν στην Ελλάδα» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Σχετικά Άρθρα