Ηλιόπουλος: Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει στους πολίτες 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες καραντίνα, 8 ώρες ύπνο, ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονοπάρτι

 Ηλιόπουλος: Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει στους πολίτες 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες καραντίνα, 8 ώρες ύπνο, ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονοπάρτι

«Την ώρα που η κυβέρνηση μας επιβάλλει 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες καραντίνα, 8 ώρες ύπνο, τη μέρα που επιβλήθηκε το lockdown από τις έξι το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επιλέγει να στείλει λάθος σήμα με την επίσκεψή του στην Ικαρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, στον «Real FM 97.8», προσθέτοντας ότι «η αλαζονική συμπεριφορά του κορυφώθηκε με το “κορονοπάρτι” στο σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η ΝΔ οφείλει να απαντήσει όχι σε εμάς, αλλά στους ίδιους τους πολίτες, που αν έκαναν αντίστοιχο γεύμα σπίτι τους θα πλήρωναν πρόστιμα και θα ήταν πρώτο θέμα», ενώ σχολίασε ότι το θέμα «δεν το ανέδειξαν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά τα σόσιαλ μίντια -και αυτό δείχνει και πώς αντιμετωπίζεται ο δημόσιος διάλογος στη χώρα», για να τονίσει πως «είναι και θέμα δημοκρατίας».

Ο Τσίπρας φέρνει την…Ικαρία στη Βουλή- Επίκαιρη ερώτηση για την παραβίαση των μέτρων στο γεύμα συνωστισμού

Σε σχέση με τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μίλησε για «μέτρα δειλά, μέτρα που έρχονται αργά και που δεν ικανοποιούν τους πολίτες που βιώνουν το πρόβλημα της κρίσης», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο». «Να ληφθούν τώρα γενναία μέτρα, διαφορετικά μακροπρόθεσμα θα πληρώσουμε το κόστος», τόνισε. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε νέα πρόταση οικονομικής πολιτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε συνέχεια των προτάσεων «Μένουμε Όρθιοι» και «Μένουμε Όρθιοι 2». Επισήμανε ότι οι τέσσερις βασικοί άξονες της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι: η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στο σύνολο των πληττόμενων κλάδων, η απομάκρυνση από τη λογική της επιστρεπτέας προκαταβολής και η θεσμοθέτηση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις, ένα σχέδιο για διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση σε δόσεις για το υπόλοιπο και η κατάργηση του πτωχευτικού νόμου».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή απέδειξε ότι τον ενδιαφέρει η στήριξη της κοινωνίας, με προτάσεις που αφορούν στο υγειονομικό και το οικονομικό σκέλος. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα των εμβολίων, αναφέροντας ότι «αρνείται να λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της άρσης της πατέντας». Σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο είπε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε κανένα όπλο» και πως «δεν πρέπει να αφήσει η ΕΕ άλλες κόντρες, γεωπολιτικές ή οικονομικές, να μπουν ανάμεσα στο καθήκον να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Σημείωσε ειδικότερα ότι «ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας, όσο προχωράει η πανδημία, καθώς υπάρχει φόβος να βρεθούμε μπροστά σε μεταλλάξεις του ιού, που δεν αντιμετωπίζονται με τα σημερινά εμβόλια και να μην προλάβουμε να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία».