Με πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων απειλείται ο Τραμπ… επειδή έκλεβε νερό

 Με πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων απειλείται ο Τραμπ… επειδή έκλεβε νερό

Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες για τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, όταν δικαστής στο Ιλινόις απεφάνθη πριν από λίγες ημέρες ότι ξενοδοχείο που ανήκει στον Trump Organization, τον όμιλο επιχειρήσεων του Ντόναλντ Τραμπ έκανε παράνομη χρήση νερού από το ποτάμι του Σικάγου, παραβιάζοντας τους κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η απόφαση αυτή εκκρεμούσε από δίκη του 2018 κατά του International Hotel & Tower στο Σικάγο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post. Ο γενικός εισαγγελέας του Ιλινόις τόνισε ότι το ξενοδοχείο χρησιμοποιούσε ημερησίως 71 εκατ. λίτρα νερού από το ποτάμι του Σικάγο προκειμένου κρατά δροσερές τις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια το επέστρεφε σε πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες. 

Μέχρι το 2017, το ξενοδοχείο διέθετε άδεια που του επέτρεπε τη χρήση νερού από το ποτάμι, η οποία ωστόσο δεν ανανεώθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι εδώ και τρία χρόνια παραβιάζει τους κανονισμούς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εισαγγελικές Αρχές του Ιλινόις ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της μέγιστης ποινής, η οποία μεταταφράζεται σε 50.000 δολάρια για δύο παραβιάσεις και επιπλέον 10.000 δολάρια ημερησίως για κάθε ημέρα που το ξενοδοχείο χρησιμοποιούσε προς όφελός του νερό από το ποτάμι. Με τις παραβιάσεις αυτές να χρονολογούνται από το 2017, η αλυσίδα ξενοδοχείων του πρώην Αμερικανού προέδρου αντιμετωπίζει πρόστιμο συνολικού ύψους 12 εκατ.δολαρίων. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ωστόσο ότι είναι δύσκολη η επιβολή μιας τόσο υψηλής ποινής.

Με πληροφορίες: Chicago Tribune, The Washington Post, Business Insider

Σχετικά Άρθρα