“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό για την “υπόθεση ΕΟΔΥ” – ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα εισαγγελική παρέμβαση – Το ΚΙΝΑΛ “δείχνει” προς το Μαξίμου

 “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό για την “υπόθεση ΕΟΔΥ” – ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα εισαγγελική παρέμβαση – Το ΚΙΝΑΛ “δείχνει” προς το Μαξίμου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα δημοσιεύματα για το “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων του ΕΟΔΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ανακοίνωση θεωρεί επιβεβλημένη την παρέμβαση της δικαιοσύνης ενώ το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, δείχνοντας το… Μέγαρο Μαξίμου ως υπεύθυνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σύμφωνα με την ανακοίνωσή του θεωρεί πως προκύπτουν “εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Βόμβα” ΕΟΔΥ στην κυβέρνηση- Αποκάλυψη για “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων- Κρίση με Τσιόδρα, Χαρδαλιά

“Blame game” στην βαριά σκιά της πανδημίας; Η αποκάλυψη του “Βήματος”, το Μαξίμου και το “μαύρο πρόβατο”- Εντονο παρασκήνιο

ΕΟΔΥ για το “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων: Αποκυήματα φαντασίας

Πέτσας για ΕΟΔΥ: Η διακίνηση fake news βλάπτει – Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

KINAΛ για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων: “Το Μαξίμου δείχνει τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας ..”

Πολιτικές προεκτάσεις από το “παράλληλο μητρώο” κρουσμάτων του ΕΟΔΥ – Ήταν ενήμερη η κυβέρνηση;

Επιπρόσθετα θεωρεί -όπως αναφέρει- ότι συμβαίνει ακόμη κάτι χειρότερο: “ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε”. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα. 

Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε. 

Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες”.

ΚΙΝΑΛ: Το Μαξίμου δείχνει τον ΕΟΔΥ

«Από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι το Μαξίμου βρήκε τον ένοχο για την αποτυχία της Κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα έγιναν λάθη και παραλείψεις από αρμόδιους παράγοντες για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Μέγαρο Μαξίμου «δείχνει τον ΕΟΔΥ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας, ότι τα έκαναν δηλαδή θάλασσα με λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα».

«Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι Υπουργοί και οι Διοικητές. Γιατί το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα!

Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν θα έρθει η ώρα όμως θα τους καταλογιστούν», τονίζει .

Πέτσας: Διακίνηση fake news

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «διακίνηση ψευδών ειδήσεων», σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα.

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων. Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Ελληνες».