• 16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΟΔΥ για το “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων: Αποκυήματα φαντασίας

 ΕΟΔΥ για το “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων: Αποκυήματα φαντασίας

Mε έκτακτη ανακοίνωσή του, την Κυριακή το πρωί και με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για «παράλληλο σύστημα » καταγραφής των κρουσμάτων από κοροναϊό, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα ως “αποκυήματα νοσηρής φαντασίας”.

Ο ΕΟΔΥ διαψεύδει ότι υπάρχει «παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων» και μιλά για ανάγκη επαλήθευσης των στοιχείων, ενώ για τα σημερινά δημοσιεύματα επιτίθεται με δριμύτητα στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «ΒΗΜΑ» αναφέροντας

«Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές. Συκοφαντούν τους 2.500 εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, οι οποίοι για 10 μήνες βρίσκονται με αυταπάρνηση, καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, για να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία.

“Βόμβα” ΕΟΔΥ στην κυβέρνηση- Αποκάλυψη για “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων- Κρίση με Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Ο ΕΟΔΥ επανασυστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και δομήθηκε μέσα στη μεγάλη κρίση του κορονοϊού, με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών.  Η συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ήταν, είναι και θα παραμείνει άριστη»,αναφέρει συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και προσθέτει:

«Ενημερώνουμε ότι:

1. Υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων.

2. Περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

3. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ. Οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων».

Tι είχε δηλώσει παλαιότερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Στις 13/10 κατά τη διάρκεια ενημέρωση από τους κκ Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη δημοσιογράφος (news247.gr) είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τα στοιχεία για τα τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα από τα ιδιωτικά εργαστήρια. Η απάντηση του κ. Μαγιορκίνη ήταν: “Υπάρχει ένας αριθμός που είναι αυτά που δηλώνουν συστηματικά. Τα δηλώνουν τα τεστ τα ιδιωτικά, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία. Όχι για τα κρούσματα, για τα αρνητικά. Πόσα τεστ τρέχουνε. Υπάρχει μία υποψία (για τον αριθμό). Εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που αναφέρεται είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, αν το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα… Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού…”.