“Σπόντες” Παπαχελά για υπουργούς που ζουν σε “παράλληλο (επικοινωνιακό) σύμπαν” και “λαϊκίζουν”- Προτροπή για ανασχηματισμό

 “Σπόντες” Παπαχελά για υπουργούς που ζουν σε “παράλληλο (επικοινωνιακό) σύμπαν” και “λαϊκίζουν”- Προτροπή για ανασχηματισμό

Η επικοινωνιακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης που καταφθάνει μετά την πανδημία, από μερίδα κυβερνητικών στελεχών, μπαίνει στο στόχαστρο του διευθυντή της “Καθημερινής” Αλέξη Παπαχελά. Οι “σπόντες” προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης κ.ά) αλλά και προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι σαφείς.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχουν κολλήσει και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εξωραϊσμένη εικόνα τού τι θα ακολουθήσει. Αλλοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο τουρισμός δεν θα εξαλειφθεί εντελώς φέτος ή ότι ο ιός ο ίδιος θα εξανεμισθεί τον Ιούλιο. Αλλοι επιμένουν ότι η ύφεση θα είναι πολύ μικρή. Ή ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή επαναλαμβάνουν επικοινωνιακά λάθη που αποδείχθηκαν μοιραία στο παρελθόν. Ο τουρισμός δεν θα επανακάμψει, η ύφεση θα είναι μεγάλη.

Και κάνει λόγο για τον “θυμό του φθινοπώρου”:

Οι πολίτες εδώ ζουν και επίσης ενημερώνονται. Αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση που μπορεί να μετατραπεί σε κραχ. Καταλαβαίνουν, ακόμη τώρα, ότι δεν μπορεί αυτή η ύφεση να χρεωθεί στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση.

Το πρόβλημα θα αρχίσει αν οι προσδοκίες που ανοήτως καλλιεργούνται διαψευσθούν. Και το φθινόπωρο εγκεφαλικά θα ξέρουν ότι δεν είναι «ύφεση Μητσοτάκη», συναισθηματικά όμως θα ψάχνουν με κάποιον να θυμώσουν γιατί δεν θα τα βγάζουν εύκολα πέρα.

Αφήνει, δε, σαφή υπονοούμενα για τον κίνδυνο να γίνουν “λαμογιές” και προτείνει…ανασχηματισμό:

Ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του μία πολύ δύσκολη περίοδο. Επιχειρηματίες και πολίτες περιμένουν ένα σαφές πρακτικό σχέδιο που δεν θα αφήνει περιθώρια για… λαμογιές. Η οικονομία μπορεί να γυρίσει σε ένα χρόνο, εφόσον βρεθεί εμβόλιο και ανακάμψει και η διεθνής οικονομία.

Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα όμως θα χρειασθούν υπουργοί-καμικάζι και μια δεμένη ομάδα που θα λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις, δεν θα λαϊκίζει στα παράθυρα και θα λειτουργεί με συντονισμό και πειθαρχία. Μια ομάδα που θα πάρει μια βαθιά ανάσα, θα ξέρει ότι θα τρώει «ξύλο» για πολύ καιρό, αλλά θα έχει το σχέδιο με στόχο να «περάσει απέναντι».

Ολόκληρο το άρθρο στην “Καθημερινή”

Σχετικά Άρθρα