Προτάσεις από Φάμελλο σε Χατζηδάκη για τη στήριξη των πολιτών

 Προτάσεις από Φάμελλο σε Χατζηδάκη για τη στήριξη των πολιτών

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για τα θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο των δράσεων αντιμετώπισης και διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε στον υπουργό τις εξής προτάσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας:

  1. Καμία διακοπή παροχής φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για ένα 6μηνο
  2. Καμία αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, μέχρι το τέλος του 2020, μέτρο που πρέπει να αφορά όλους τους παρόχους
  3. Παράταση εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού για 6 μήνες
  4. Διερεύνηση της δυνατότητας κάλυψης του κόστους ύδρευσης-αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, από το Υπουργείο Οικονομικών, για την περίοδο της πανδημίας, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που θα περιλαμβάνουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις ή εργαζόμενους που έχασαν ή σταμάτησαν την εργασία τους

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Σ. Φάμελλος ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηδάκη για τη συνεργασία του ΥΠΕΝ με τους αρμόδιους Διαχειριστές και τις εταιρίες παροχής ενέργειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των δικτύων, καθώς και η πρόσβαση των μονάδων υγείας, των πολιτών, και των επιχειρήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και καύσιμα.

Δήλωσε στον κ. Χατζηδάκη ότι, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η εξασφάλιση της αδιάλειπτης πρόσβασης των δομών υγείας, των πολιτών και των επιχειρήσεων στα αγαθά του νερού και της ενέργειας είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ημέρες. Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνονται σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και κάθε μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ενίσχυση της καθαριότητας, την αποκομιδή και τη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τη λειτουργία μονάδων αποβλήτων και λυμάτων, τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα