Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά τη συνάντηση με Τραμπ

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει, σε χωριστές συναντήσεις, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ: αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το Νέο Έτος. Αναλυτικότερα, την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγεσία του Αμερικάνικου think tank Atlantic Council, που ασχολείται με θέματα διεθνών σχέσεων. Στη συνέχεια θα συναντήσει τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Εκεί θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συναντήσεις. Μετά τις συναντήσεις ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Γερουσία, όπου θα συναντήσει μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο ενημέρωσης BBC. Το μεσημέρι θα γευματίσει με ομογενειακές οργανώσεις και αργότερα θα συναντήσει Αμερικανούς επενδυτές. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πένς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Στις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη γειτονιά μας και τον πιο σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας ζητήματα και το άκυρο “μνημόνιο” μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, τη βούλησή μας για διμερή αμυντική συνεργασία και αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεών μας», δήλωσε επίσης ο Στ. Πέτσας.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Παρίσι για επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Για τον EastMed, o κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η αρχή αναβάθμισης του ρόλου της χώρας ως ενεργειακού κόμβου, έγινε με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού, ενός έργου σημαντικής ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας, που που φέρνει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά που προετοιμάστηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία επτά χρόνια, όπως είπε. «Παρέχει βάση αναβαθμισμένης συνεργασίας της Ελλάδας με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ αναβαθμίζει τη γεωπολιτική μας θέση και επιφυλάσσει στη χώρα μας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μαζί με την κατασκευή του πλωτού σταθμού αεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, βάζει την Ελλάδα δυνατά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ κρατών της Ανατολικής Μεσογείου για την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής», είπε επίσης.

Παρουσιάζοντας το νομοθετικό έργο των επόμενων ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού με τη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα, το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων. Και ακόμη: το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Εν συνεχεία, στο νομοθετικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε σειρά στοιχείων βάσει των οποίων πιστοποιείται η ανόρθωση της εθνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα