Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μητσοτάκης – “Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε” είπε ο Ιερώνυμος (εικόνες)

 Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μητσοτάκης – “Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε” είπε ο Ιερώνυμος (εικόνες)

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στην πρώτη του παρουσία εκεί μετά την όξυνση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν πλέον εξομαλυνθεί, κάτι που έδειξαν και οι κοινές παρουσίες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαιρέτησε με χειραψία, ενώ νωρίτερα, ο Ιερώνυμος κατά την άφιξή του, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την σχέση των δύο πλευρών. «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» απάντησε και ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη, εκτός του μηνύματος συμφιλίωσης των σχέσεων κυβέρνησης και εκκλησίας, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και ένα επιπλέον «φρένο» για τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που είχαν αρχίσει να… διαρρέουν προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ και ιδίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, στον οποίο, υπενθυμίζεται, ο κ. Ιερώνυμος είχε ασκήσει σαφή κριτική.

Σχετικά Άρθρα