Greek Mafia: Οι συλληφθέντες για ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς-Εμπλέκονται στις δολοφονίες Σκαφτούρου-Ρουμπέτη

 Greek Mafia: Οι συλληφθέντες για ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς-Εμπλέκονται στις δολοφονίες Σκαφτούρου-Ρουμπέτη

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 8 ατόμων μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Greek Mafia», που διέπραττε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Πρόκειται για τους:

ΑΖΩΪΔΗ Σάββα του Θωμά και της Ινέσσα, γεν. την 11-10-1985 στην Γεωργία,

ΚΙΟΥΡΝΤΩΒ Δημήτριο του Σπάρτακου και της Ελβίσα, γεν. την 16-03-1983 στην Γεωργία,

ΣΕΝΓΕΡΟΒ Δημήτριο του Ευσταθίου και της Μαρίνας, γεν. την 22-03-1990 στην Ρωσία,

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ευδοξίας, γεν. την 03-12-2003 στη Θεσσαλονίκη,

PAJO XHONATAN του JETNOF ή JETNOR και της NEXHMIE ή NEXHMIJE, γεν. την 01-08-1998 στην Αλβανία,

ΕΜΙΝΙΔΗ Ηλία του Λαμάζι και της Καρίνε, γεν. την 20-09-1995 στη Γεωργία,

ΣΟΦΙΑΝΟΒ Λεωνίδα του Αλεξίου και της Αλεξάνδρας, γεν. την 25-01-1983 στο Ουζμπεκιστάν και

ΦΥΛΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο του Πολυχρόνη και της Ευδοκίας, γεν. την 11-05-1979 στο Ουζμπεκιστάν

Οι Αρχές είχαν περάσει χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεων που διεπράχθησαν και προκειμένου να εξιχνιαστούν νέες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων στις οποίες ενέχονται, αλλά και να ευοδωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – συναυτουργών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 10414 και 1014, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης).

Η εξάρθρωση της Greek Mafia

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση την, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη πέντε (5) ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο (2) είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Όπως προέκυψε εμπλέκονται στις υποθέσεις ανθρωποκτονίας του Βασίλη Ρουμπέτη και του Γιάννη Σκαφτούρου, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:

  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
  • στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
  • στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
  • στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου.

Το χρονικό των εκτελέσεων των ισχυρών ανδρών της Greek Mafia

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022. Ο «θείος Τζο» της Greek Mafia πίστεψε, ατυχώς, πως στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας θα ήταν ασφαλής για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Έκανε λάθος… Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του, τον ακολούθησαν και δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν μπροστά στα μάτια της οικογένειας του, στην αυλή του σπιτιού του. Ο Γιάννης Σκαφτούρος θα πέσει νεκρός έχοντας δεχτεί 10 σφαίρες, σε μία από τις πιο ακριβές και υψηλού ρίσκου εκτελέσεις.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως «Ράμπο» ή «ταξιτζής» έπεσε νεκρός τον περασμένο Ιούνιο, σε ηλικία μόλις 38 ετών, έχοντας μόλις φτάσει στο σπίτι του στον Κορυδαλλό. Νεκρός θα πέσει μαζί του και ο 31χρονος «Νιόνιος», πρόσωπο με το οποίο είχε και συγγενική (σ.σ. εξ αγχιστείας) σχέση. Οι δράστες της δολοφονίας τον γάζωσαν τόσο από μακρινή όσο και από κοντινή απόσταση, με το θωρακισμένο τζιπ του να μην την προστατεύει καθώς είχε μισάνοιχτο το παράθυρο. Το όνομα του είχε εμπλακεί σε δολοφονίες, απόπειρες και πολλές σκοτεινές υποθέσεις της επονομαζόμενης αθηναϊκής νύχτας.

Σχετικά Άρθρα