Υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη: Τι λέει η κυβέρνηση, τι απαντά ο ίδιος (vid)

 Υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη: Τι λέει η κυβέρνηση, τι απαντά ο ίδιος (vid)

Το δημοσίευμα του insidestory.gr για την συστηματική παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από αγνώστους, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τον Γιάννη Οικονόμου ρώτησε ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας η «Αυγή» Κωνσταντίνος Σαββόπουλος: «Σύμφωνα με σημερινές αποκαλύψεις, για δέκα εβδομάδες τουλάχιστον άγνωστοι μπορούσαν να ακούν και να βλέπουν τα πάντα στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Αυτό το θέμα που αφορά στην παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών, είναι εις γνώσιν της κυβέρνησης και αν την προβληματίζει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντησή του εμφανίστηκε βέβαιος πως η παρακολούθηση γινόταν «από ιδιώτη σε ιδιώτη». Απάντησε συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου: «πληροφορήθηκα κι εγώ από τα δημοσιεύματα το θέμα αυτό. Είναι αυτονόητο ότι οι αρμόδιες αρχές, πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Προφανώς και δεν νοείται σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε ένα κράτος Δικαίου οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να παρακολουθεί κάποιον άλλον ιδιώτη. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, χωρίς συζήτηση». Γ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «δεν νοείται σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε ένα κράτος Δικαίου, οποιοσδήποτε ιδιώτης δεν μπορεί να παρακολουθεί κάποιον άλλον ιδιώτη».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που εμφανίστηκε τόσο σίγουρος για το παρασκήνιο της δυσώδους υπόθεσης απάντησε ο Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter.«Η κυβέρνηση τοποθετήθηκε στο δημοσίευμα του insidestory_gr με τη βεβαιότητα πως η παρακολούθηση μου έγινε από ιδιώτη. Αναμένω το πόρισμα της ΑΔΑΕ που θα επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό αυτό», έγραψε ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσαν για τουλάχιστον 10 μήνες.

Παναγιώτης Δρίβας