Ο Ανδρουλάκης ενημερώνεται γιατί τον παρακολουθούσαν από την ΕΥΠ

 Ο Ανδρουλάκης ενημερώνεται γιατί τον παρακολουθούσαν από την ΕΥΠ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει να ενημερωθεί για τον φάκελο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, αφού το ΣτΕ ανέπεμψε στην ΑΔΑΕ το αίτημά του για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου έχει προκαλέσει πολιτική αναταραχή που έχει φτάσει μέχρι και Μέγαρο Μαξίμου, που προσπαθεί είτε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου είτε με διαρροές να πείσει ότι η απόφαση δικαιώνει την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ αναφέρεται σε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμο Τσιάρα.

Στην πολιτική αντιπαράθεση έχει παρέμβει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ γιατί είχε ψηφίσει τον νόμο του 2021, αλλά και τους υπουργούς της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον όσων παρανόμως τους παρακολουθούσαν;»

Το ζήτημα, πάντως, έχει προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι μείζον θεσμικό ζήτημα, σύγκρουση που συντηρείται -με το βλέμμα στις ευρωεκλογές και τη θέση που θα κατακτήσουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφαση του ΣτΕ από τη Βουλή, στην ομιλία του το μεσημέρι της Κυριακής στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάντησή του με τον Χρήστο Ράμμο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Την Παρασκευή η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ) όχι μόνο με δικαίωσε αλλά αποτελεί και το πρώτο βήμα για να αποκαλύψουμε το παρακράτος των υποκλοπών. Τώρα θα δούμε ποιος φοβάται την αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη. Αύριο το πρωί θα πάω στην ΑΔΑΕ θα συναντήσω τον κύριο Ράμμο και θα ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση».

Και πρόσθεσε:

«Με διαφάνεια και όχι στο παρασκήνιο, όπως μου ζητούσαν για να με κάνουν συνένοχό τους. Θα ήταν πολύ καλό για τη δημοκρατία μας να είχαν κάνει και τα υπόλοιπα θύματα, ό,τι έχω κάνει εγώ. Την Παρασκευή πήραν οι συκοφάντες την απάντησή τους. Γιατί εκβιαζόμενοι δεν είναι αυτοί που μάχονται στο προσκήνιο, αλλά αυτοί που κρύβονται χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Είναι ανησυχητικό ότι η Νέα Δημοκρατία με την ίδια ευκολία που καταδίκαζε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μια χειρότερη εκδοχή της».

Σε συνέντευξή της τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ, τη χαρακτήρισε «ηχηρότατο χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλώντας για έναν «αντισυνταγματικό νόμο συγκάλυψης» που ψηφίστηκε όταν «η ΝΔ ξεκινούσε ένα μεθοδευμένο σχέδιο υποκλοπών και παρακολουθήσεων που ακόμα δεν έχουμε μάθει όλη του την έκταση».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ κακώς είχε ψηφίσει αυτή την τροπολογία το 2021 μαζί με τη Νέα Δημοκρατία», υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την είχε καταψηφίσει».

Και πρόσθεσε με νόημα, με δεδομένο ότι τόσο υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είχαν, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, επίσης πέσει θύματα παρακολούθησης: «Οι υπουργοί της Ν.Δ. θα τολμήσουν να πάνε να ρωτήσουν και να μάθουν γιατί τους παρακολουθούσαν; Θα πρέπει να το κάνουν, αν έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια ως πολιτικοί και ως άνθρωποι».

Σχετικά Άρθρα