• 23 Απριλίου, 2021

Υπόθεση εκβιασμού στη Θεσσαλονίκη – Απέσπασαν από επιχειρηματία 279.000 ευρώ

 Υπόθεση εκβιασμού στη Θεσσαλονίκη – Απέσπασαν από επιχειρηματία 279.000 ευρώ

Εκβιασμός και απάτη στη Θεσσαλονίκη…ύψους 279.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι απέσπασαν τμηματικά σε διάστημα δύο ετών από 40χρονο επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη το εν λόγω ποσό.

Το θύμα, που δραστηριοποιείται στην εστίαση, έπεσε θύμα εκβίασης και απάτης από πέντε άτομα, τα οποία με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, κατηγορούνται ότι του πήραν τα χρήματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δύο άτομα που συνδέονταν φιλικά με τον παθόντα και φέρονται ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαλεσίνα: Νεκρή μία 66χρονη – 12 τα θύματα σε 19 ημέρες

Σε διάστημα περίπου δύο ετών, κατά την περίοδο 2018-2020, οι δράστες τον εξαπάτησαν αποσπώντας εκβιαστικά, ακόμη και με απειλές, διάφορα χρηματικά ποσά, είτε ενόψει υποτιθέμενης συμμετοχής του σε παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, είτε «πουλώντας» προστασία στο μαγαζί του, αφού πρώτα προκάλεσαν φθορές σ’ αυτό, είτε για την απελευθέρωση ενός εκ των κατηγορούμενων φίλων του που δήθεν είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας τις εις βάρος του απάτες. Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και ταυτοποίηση των δραστών.