• 23 Ιουνίου, 2021

Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τη μουσική στην εστίαση: “Αντάρτικο δεν θα γίνει ανεκτό – Η μουσική βοηθάει στη διασπορά”

 Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τη μουσική στην εστίαση: “Αντάρτικο δεν θα γίνει ανεκτό – Η μουσική βοηθάει στη διασπορά”

“Άστραψε και βρόντηξε” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει το “αντάρτικο” που ετοιμάζουν καταστήματα εστίασης και ετοιμάζονται, όπως ανέφερε δημοσιογράφος, να βάλουν μουσική.

Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Χαρδαλιάς είπε με έντονο ύφος, ότι η άποψη ότι «η μουσική δεν κολλάει» είναι επιπόλαιη και ειρωνική και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζουν ότι η μουσική βοηθά στη διασπορά του κοροναϊού σε ένα χώρο και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

  • «Οταν υπάρχει μουσική σημαίνει ότι θα τραγουδήσω και θα βγάλω μεγαλύτερα σταγονίδια από το στόμα και θα επηρεάσω και τα διπλανά τραπέζια. Επίσης, δεν θα ακούω καλά τον διπλανό μου και θα φωνάζω πιο δυνατά όταν μιλάω, κάτι που έχει το ίδιο αποτέλεσμα»

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας εξήγησε επίσης ότι η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ και με τη διαδικασία αυτή χαλαρώνει η αίσθηση για τήρηση των μέτρων.

  • «Φυσικά και το έχουμε όλοι ανάγκη να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε λογικές αντάρτικου όμως, όταν έχουμε θρηνήσει 12.000 νεκρούς. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό αυτό», τόνισε.

Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όταν μειωθούν οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς, τόνισε.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όσοι συζητούν το αντάρτικο, ότι η μουσική βοηθά τη μετάδοση και δεν θα επιτραπεί. Η μουσική βοηθά στη διασπορά και αυξάνει τον κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.