• 19 Ιουνίου, 2021

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εμβολιασμοί προσφύγων στην ενδοχώρα

 Ξεκινούν την Πέμπτη οι εμβολιασμοί προσφύγων στην ενδοχώρα

Από τη δομή της Μαλακάσας ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη οι εμβολιασμοί αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, ενώ η έναρξη του εμβολιασμού στις δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας μετατίθεται για την επόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου. Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδεται στη γενική 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου

Την Πέμπτη πάντως θα ξεκινήσουν επίσης οι εμβολιασμοί στα ΚΥΤ Κω και Λέρου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στις δομές της ενδοχώρας, θα επιλέγονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων.

Ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι εμβολιασμοί των προσφύγων θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.